Κατευναστικό μήνυμα Ερντογάν προς Κογκρέσο και Ελλάδα για τα F16

Κατευναστικό μήνυμα Ερντογάν προς Κογκρέσο και Ελλάδα για τα F16

ΔΙΕΘΝΗ UPD 19:31 Δημιουργία 12/07/23, 19:23
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Ποτέ δεν τα χρησιμοποιήσαμε κατά της Ελλάδας και ούτε θα το κάνουμε στο μέλλον» είπε αναφερόμενος στα F16 o Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επίσης, δήλωσε αισιόδοξος για την απόκτηση των F-16 από πλευράς της Τουρκίας σε συνέντευξη του μετά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ και τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Απαντώντας ουσιαστικά στους Αμερικανούς γερουσιαστές που διατηρούν επιφυλάξεις για την πώληση των μαχητικών στους Τούρκους, ο κ. Ερντογάν είπε ότι δεν τα θέλει για να επιτεθεί στην Ελλάδα, αντιθέτως, έτεινε χείρα φιλίας, λέγοντας, «δεν έχουμε χρησιμοποιήσει ποτέ τα F-16 μας εναντίον της Ελλάδας και δεν σκοπεύουμε να τα χρησιμοποιήσουμε εναντίον της Ελλάδας».

Σύμφωνα με τον Τούρκο δημοσιογράφο Ρατζίπ Σοϊλού, που μοιράστηκε την παραπάνω ατάκα του προέδρου στο Twitter, «ο Ερντογάν για την Ελλάδα λέει ότι στόχος του είναι να αποκτήσει περισσότερους φίλους αντί να αποκτήσει περισσότερους εχθρούς».

Για τις ενταξιακές διαδικασίες της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, στον απόηχο των αντιδράσεων για το κάψιμο του κορανίου ο κ. Ερντογάν είπε ότι «η Τουρκία είναι μια χώρα που πάντα υποστήριζε την πολιτική ανοιχτών θυρών του ΝΑΤΟ. Μέχρι τώρα, δεν έχουμε εμποδίσει αυθαίρετα καμία χώρα να ενταχθεί στη συμμαχία».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της γείτονος τόνισε ότι «η ακατάπαυστη και αδυσώπητη μάχη κατά της τρομοκρατίας είναι η κόκκινη γραμμή μας. Τώρα αναμένουμε αποφασιστική και ξεκάθαρη στάση από όλους τους συμμάχους μας σε αυτό το θέμα».

Αν σου άρεσε κάνε