Για χάος στις εκλογές του 2024 στις ΗΠΑ προειδοποιεί ο πρώην CEO της Google, Έρικ Σμιντ

Για χάος στις εκλογές του 2024 στις ΗΠΑ προειδοποιεί ο πρώην CEO της Google, Έρικ Σμιντ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 22:30 Δημιουργία 26/06/23, 22:26
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Καμπανάκι για τον ρόλο που μπορεί να παίξει η τεχνητή νοημοσύνη στις αμερικανικές εκλογές του 2024 κρούει ο Έρικ Σμιντ, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Google.

Όπως αναφέρει η παραπληροφόρηση γύρω από τις εκλογές του 2024 στις ΗΠΑ, θα είναι ανεξέλεγκτη καθώς τα νέα εργαλεία έχουν κάνει την προηγμένη τεχνητή νοημοσύνη πιο προσιτή.

«Οι εκλογές του 2024 θα είναι ένα χάος επειδή τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν μας προστατεύουν από την ψευδή τεχνητή νοημοσύνη», είπε στο CNBC. «Δουλεύουν πάνω σε αυτό, αλλά δεν το έχουν λύσει ακόμα. Και στην πραγματικότητα, οι ομάδες εμπιστοσύνης και ασφάλειας γίνονται μικρότερες, όχι μεγαλύτερες» τόνισε.

«Ο βραχυπρόθεσμος κίνδυνος είναι η παραπληροφόρηση», πρόσθεσε για να υπογραμμίσει ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα πρέπει να επιτρέπουν τον «ελεύθερο λόγο στους ανθρώπους, όχι τους υπολογιστές».

«Αυτό που πρέπει να κάνουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι να γνωρίζουν ποιοι είναι οι χρήστες και να ζητούν από τους ανθρώπους να λογοδοτούν εάν παραβιάζουν το νόμο», υπογράμμισε για να καταλήξει: «Το να διαφωνούμε εσείς και εγώ σχετικά με κάτι, δεν λύνει το πρόβλημα, αλλά τουλάχιστον είναι δεδομένο ότι όσοι είναι απέναντι είναι άνθρωποι» κατέληξε.

Αν σου άρεσε κάνε