Τουρκία: Με τον Ερντογάν ο εθνικιστής Σινάν Ογκάν για τον β΄  γύρο των προεδρικών εκλογών

Τουρκία: Με τον Ερντογάν ο εθνικιστής Σινάν Ογκάν για τον β΄ γύρο των προεδρικών εκλογών

ΔΙΕΘΝΗ UPD 18:31 Δημιουργία 22/05/23, 18:20
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισε να στηρίξει ο εθνικιστής Σινάν Ογκάν, ο οποίος χάρη στο ποσοστό που είχε λάβει στον πρώτο γύρο των εκλογών θεωρείται ο ρυθμιστής του δεύτερου γύρου.

Σε σημερινή ανακοίνωση του, λίγα 24ωρα πριν το δεύτερο γύρο της ερχόμενης Κυριακής, ο επικεφαλής του εθνικιστικού συνασπισμού Ata ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει τελικά τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Θυμίζουμε πως ο Σινάν Ογκάν είχε λάβει πάνω από το 5% των ψήφων στον πρώτο γύρο, o οποίος είχε αναδείξει νικητή των εκλογών τον νυν πρόεδρο της χώρας με 49,24% έναντι 45,07% του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

«Ζητώ από τους ψηφοφόρους που μας ψήφισαν στον πρώτο γύρο να ψηφίσουν τον Ερντογάν στον δεύτερο γύρο», δήλωσε ο κ. Ογκάν, ο οποίος είχε χθες συνάντηση με τον Ερντογάν, ενώ την περασμένη Παρασκευή είχε συναντηθεί και με τον ηγέτη της ενωμένης αντιπολίτευσης, προκειμένου να λάβει την απόφαση του.

Αν και δεν έγινε γνωστό προφανώς το τι… έλαβε ο Ογκάν για τη στήριξη του από τον Ερντογάν, σε προηγούμενες δηλώσεις του είχε υποστηρίξει πως το μεγαλύτερο κέρδος της συμμαχίας του από τις εκλογές είναι πως διασφάλισε την προώθηση της εθνικιστικής του ατζέντας. «Διασφαλίσαμε τον τουρκικό εθνικισμό και την προάσπιση του Ατατούρκ ως τμήμα της βασικής ατζέντας της χώρας» είχε τονίσει χαρακτηριστικά, φέρνοντας ως παράδειγμα την αναβάθμιση του ζητήματος των μεταναστών στην προεκλογική αλλά και μετεκλογική ατζέντα.

Αν σου άρεσε κάνε