Εννέα νεκροί και χιλιάδες ξεσπιστωμένοι από τις πλημμύρες στη Ραβέννα της Ιταλίας

Εννέα νεκροί και χιλιάδες ξεσπιστωμένοι από τις πλημμύρες στη Ραβέννα της Ιταλίας

ΔΙΕΘΝΗ UPD 22:57 Δημιουργία 17/05/23, 22:53
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Η Ιταλία συνεχίζει να δοκιμάζεται από τις φονικές πλημμύρες ενώ δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Σύμφωνα με το νεότερο απολογισμό οι νεκροί είναι εννιά, ενώ δεν υπάρχει ακόμη ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με το αν υπάρχουν αγνοούμενοι.

Συνολικά υπερχείλισαν 21 ποταμοί και οι κατολισθήσεις στην όλη περιοχή είναι 250. Πάνω από 13.000 άνθρωποι έχουν αναγκασθεί έως τώρα να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Μόνο στην Μπολόνια ξεπερνούν τους 3.000 χιλιάδες.

«Είναι πολύ δύσκολο να βρει κανείς τα κατάλληλα λόγια για να περιγράψει τόσες καταστροφές. Το σημαντικό όμως είναι ότι τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν αδιάκοπα το έργο τους», τόνισε ο Μάσιμο Ίζολα, ο δήμαρχος της Φαέντσα, πόλης της επαρχίας Ραβέννα στην Εμίλια-Ρομάνια.

Αύριο τα σχολεία στις περισσότερες περιοχές της Εμίλια Ρομάνια πρόκειται να παραμείνουν κλειστά, ενώ η κυβέρνηση Μελόνι, η οποία διέθεσε ήδη δέκα εκατομμύρια ευρώ, αναμένεται να ασχοληθεί με τις καταστροφικές πλημμύρες και την έγκριση νέας οικονομικής βοήθειας μετά την επιστροφή της Ιταλίδας πρωθυπουργού από τη σύνοδο κορυφής της G7 στην Ιαπωνία.

Αν σου άρεσε κάνε