«Ποντικοπαγίδα» για τους Ρώσους και τη Wagner η Μπαχμούτ - Τι λένε οι ουκρανοί για τις μάχες

«Ποντικοπαγίδα» για τους Ρώσους και τη Wagner η Μπαχμούτ - Τι λένε οι ουκρανοί για τις μάχες

ΔΙΕΘΝΗ UPD 19:12 Δημιουργία 16/05/23, 17:49
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Οι ουκρανικές δυνάμεις ανακατέλαβαν έκταση περίπου 20 τετραγωνικών χιλιομέτρων από τους Ρώσους γύρω από την πόλη Μπαχμούτ τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με την υφυπουργό Άμυνας της Ουκρανίας, Χάνα Μαλιάρ.

Σε ανάρτησή της στο Telegram η κυρία Χάνα Μαλιάρ γράφει ωστόσο ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν προωθηθεί «κάπως» εντός της ίδιας της πόλης και ότι οι σφοδρές μάχες συνεχίζονται.

«Τις τελευταίες ημέρες οι στρατιώτες μας απελευθέρωσαν περίπου 20 τετρ. χλμ. στα βόρεια και τα νότια της περιφέρειας της Μπαχμούτ. Ταυτόχρονα, ο εχθρός προχωρά εντός της ίδιας της Μπαχμούτ, καταστρέφοντας ολοκληρωτικά την πόλη με τη βοήθεια του πυροβολικού», ανέφερε στην ανάρτησή της.

Νωρίτερα, σήμερα, Τρίτη 16 Μαΐου, ο διοικητής του στρατού ξηράς της Ουκρανίας Ολεξάντρ Σίρσκι χαρακτήρισε τη Μπαχμούτ στην ανατολική Ουκρανία επίκεντρο σφοδρών συγκρούσεων εδώ και μήνες.

«Οι μισθοφόροι της Wagner σύρθηκαν στη Μπαχμούτ σαν αρουραίοι σε ποντικοπαγίδα», δήλωσε ο Σίρσκι σήμερα στη διάρκεια επίσκεψής του στην πρώτη γραμμή του μετώπου.

Μέσω της «ενεργούς άμυνας» οι ουκρανικές δυνάμεις κατάφεραν να εξαπολύσουν αντεπιθέσεις σε κάποιες περιοχές κοντά στη Μπαχμούτ, πρόσθεσε ο ίδιος.

«Ο εχθρός έχει περισσότερους πόρους, αλλά καταστραφούμε τα σχέδιά του», τόνισε ο διοικητής, απονέμοντας μετάλλια σε στρατιώτες.

Οι Ουκρανοί λένε ότι έχουν απωθήσει τα ρωσικά στρατεύματα βόρεια και νοτιοδυτικά της Μπαχμούτ, σε κάποιες περιπτώσεις κατά αρκετά χιλιόμετρα.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, ισχυρίστηκε εκ νέου ότι οι δυνάμεις του σημειώνουν προόδους στην κατάκτηση των τελευταίων δρόμων στην Μπαχμούτ. Μάλιστα έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο δείχνει στον χάρτη τις περιοχές που εξακολουθούν να ελέγχουν τα ουκρανικά στρατεύματα.

Αν σου άρεσε κάνε