O Λευκός Οίκος καλεί τους Αμερικανούς να εγκαταλείψουν άμεσα το Σουδάν

O Λευκός Οίκος καλεί τους Αμερικανούς να εγκαταλείψουν άμεσα το Σουδάν

ΔΙΕΘΝΗ UPD 23:17 Δημιουργία 27/04/23, 23:13
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Η κατάσταση στο Σουδάν ενδέχεται να επιδεινωθεί ανά πάσα στιγμή και οι Αμερικανοί θα πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα εντός των επομένων 24 έως 48 ωρών το πολύ, σύμφωνα εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ.

Η αμερικανική κυβέρνηση ανησυχεί για τις παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός στο Σουδάν και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θεωρεί απίθανη την αποκλιμάκωση της έντασης, παρότι ο σουδανικός στρατός συμφώνησε νωρίτερα να παραταθεί κατά 72 ώρες η ισχύουσα εκεχειρία, η οποία εκπνέει τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου είπε σήμερα ότι είναι λίγοι οι αμερικανοί πολίτες που αναζητούν ακόμη τρόπους για να εγκαταλείψουν το Σουδάν.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο στρατιωτικής επιχείρησης εκκένωσης δια θαλάσσης, ο ταξίαρχος Πάτρικ Ράιντερ είπε: «Συνεργαζόμαστε στενά με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για να καθορίσουμε τον αριθμό των Αμερικανών που επιθυμούν να εγκαταλείψουν το Σουδάν… Επί του παρόντος, οι ενδείξεις που έχουμε είναι ότι ο αριθμός τους είναι σχετικά μικρός. Ωστόσο, αναγνωρίζουμε ότι τα δεδομένα ενδέχεται να αλλάξουν γρήγορα».

Αν σου άρεσε κάνε