Γερμανία: Οποιεσδήποτε αποφάσεις για την ανάπτυξη Patriot σε Σλοβακία και Πολωνία θα συζητηθούν με τους συμμάχους

Γερμανία: Οποιεσδήποτε αποφάσεις για την ανάπτυξη Patriot σε Σλοβακία και Πολωνία θα συζητηθούν με τους συμμάχους

ΔΙΕΘΝΗ UPD 13:46 Δημιουργία 21/04/23, 13:44
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Το προγραμματισμένο τέλος στην ανάπτυξη αναφέρεται σε δημοσίευμα του ομίλου μέσων ενημέρωσης Funke, ο οποίος επικαλείται εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας. Σε αυτό προστίθεται ότι τα κράτη έχουν ενημερωθεί για τα σχέδια.

"Οι δηλώσεις για τα σχέδια ανάπτυξης των διμοιριών μας Patriot στην Πολωνία και τη Σλοβακία αναφέρονταν στα αρχικά σχέδια", ανέφερε το γερμανικό υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργότερα.

Ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Μπόρις Πιστόριους θα συζητήσει και θα συντονίσει το ζήτημα με τους εταίρους στην σημερινή σύνοδο της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα της Ουκρανίας, πρόσθεσε το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

Το υπουργείο σημείωσε ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται "σε στενό συντονισμό με τον SACEUR (Ανώτατος Διοικητής των Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης του NATO) και πάντα απαιτείται γι'αυτές ξεχωριστή πολιτική απόφαση".

Το Βερολίνο προσφέρθηκε να αναπτύξει τρεις από τις μονάδες του Patriot πέρυσι, αφού δύο άνδρες σκοτώθηκαν από αδέσποτο ουκρανικό πύραυλο που έπεσε κοντά στα σύνορα της Πολωνίας με την Ουκρανία τον περσινό Νοέμβριο.

Το αντιαεροπορικό σύστημα άρχισε να φτάνει στην Σλοβακία από χώρες εταίρους του NATO τον περσινό Μάρτιο, λίγο μετά την ρωσική εισβολή και την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, για να βοηθήσει στην ενίσχυση της άμυνας της ανατολικής πτέρυγας του NATO.

Η Γερμανία έχει επίσης παραδώσει σύστημα Patriot στην Ουκρανία για να υποστηρίξει τη χώρα στον πόλεμο κατά της Ρωσίας.

Αν σου άρεσε κάνε