Απειλή εκ των έσω για την Airbnb - Γιατί οι superhosts θέλουν να την εγκαταλείψουν

Απειλή εκ των έσω για την Airbnb - Γιατί οι superhosts θέλουν να την εγκαταλείψουν

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:10 Δημιουργία 14/04/23, 13:58
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Οι πλέον διακεκριμένοι οικοδεσπότες της Airbnb φαίνεται πως ετοιμάζονται να «πάνε κόντρα» στην εταιρεία μέσα από την οποία αναδείχθηκαν.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το BusinessInsider, οι καλύτεροι και πιο έμπειροι οικοδεσπότες της Airbnb δημιουργούν τις δικές τους πλατφόρμες κρατήσεων προσπαθώντας μάλιστα, να «κλέψουν» την πελατεία της Airbnb. Σύμφωνα μάλιστα, με έρευνα της εταιρείας AirDNA, ο αριθμός των κρατήσεων για το 2022 μέσω της διάσημης πλατφόρμας βραχυχρόνιας μίσθωσης, άγγιξε ιστορικό ρεκόρ.

Ωστόσο, η εν λόγω τάση ενδέχεται να απειλεί την Airbnb, καθώς οι κορυφαίοι οικοδεσπότες της οι οποίοι σκοπεύουν να δημιουργήσουν παράλληλα δικές τους ιστοσελίδες, αντιπροσωπεύουν ένα μεγάλο μερίδιο της αγοράς. Ενδεικτικά, για το 2022 το κορυφαίο 1% των ιδιοκτητών στην Airbnb και την ανταγωνιστική εταιρεία Vrbo, διαχειρίζεται περίπου το 23% των προσφερόμενων καταλυμάτων και παράγει περίπου το 28% των συνολικών εσόδων.

Kορυφαίοι οικοδεσπότες μίλησαν πρόσφατα για την επιθυμία τους να εγκαταλείψουν την πλατφόρμα. Τον Δεκέμβριο, το ζεύγος Σάρα και Τόνι Ρόμπινσον δήλωσαν σε συνέντευξή τους, ότι σχεδίαζαν να «φύγουν» από την Airbnb και να διοχετεύσουν το χαρτοφυλάκιό τους 1,3 εκατομμυρίων δολαρίων σε απευθείας κρατήσεις.

Αν σου άρεσε κάνε