Τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο ο monsieur LVMH

Τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο ο monsieur LVMH

ΔΙΕΘΝΗ UPD 21:36 Δημιουργία 05/04/23, 15:26
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

O Γάλλος μεγιστάνας, Μπερνάρ Αρνό, είναι ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, μετά τον Ελον Μασκ και τον Τζεφ Μπέζος, καθώς η περιουσία του έχει ξεπεράσει τα 200 δισ. δολάρια.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας πολυτελών ειδών LVMH, μεταξύ των οποίων και οι τσάντες Louis Vuitton, είδε χθες την περιουσία του να αυξάνεται κατά 2,4 δισ. δολάρια στα 201,1 δισ. δολάρια, επίπεδο – ρεκόρ, σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

O Μπερνάρ Αρνό έγινε τον Δεκέμβριο ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ξεπερνώντας τον Μασκ, καθώς η πορεία του ομίλου του ήταν καλύτερη από αυτή των εταιρειών της τεχνολογίας που βρίσκονται πίσω από τους 500 πλουσιότερους ανθρώπους στην κατάταξη του Bloomberg.

H καθαρή περιουσία του σκαρφάλωσε κατά 39 δισ. δολάρια φέτος καθώς η ζήτηση για πολυτελή προϊόντα ήταν ανθεκτική παρά τη μεγάλη επιβράδυνση της οικονομίας.

Η μετοχή της LVMH έχει φθάσει σε τιμή-ρεκόρ, επωφελούμενη από την ανακοίνωση της εταιρείας τον περασμένο μήνα για επαναγορά ιδίων μετοχών έως το ποσό των 1,5 δισ. ευρώ.

Επιπλέον, η εταιρεία είχε πωλήσεις-ρεκόρ 79,2 δισ. ευρώ πέρυσι. Η ζήτηση για τα προϊόντα της Dior και της Tiffany, θα φανεί με τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου που θα ανακοινωθούν μέσα στον Απρίλιο.

Αν σου άρεσε κάνε