Νέες σφοδρές συγκρούσεις Αστυνομίας-διαδηλωτών στο Παρίσι

Νέες σφοδρές συγκρούσεις Αστυνομίας-διαδηλωτών στο Παρίσι

ΔΙΕΘΝΗ UPD 20:44 Δημιουργία 28/03/23, 20:39
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ της Αστυνομίας και εκατοντάδων διαδηλωτών που προπορεύονταν της σημερινής πορείας κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, σημειώθηκαν στο Παρίσι.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ του Γαλλικού Πρακτορείου ορισμένοι, ντυμένοι στα μαύρα και με τα πρόσωπα καλυμμένα λεηλάτησαν ένα κατάστημα, έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων ή ξήλωσαν κάγκελα περίφραξης από δημόσιους χώρους λίγο πριν από την άφιξη της διασυνδικαλιστικής πομπής στην Πλας ντε λα Νασιόν, το τέλος της διαδήλωσης.

Οι δυνάμεις της τάξης έριξαν δακρυγόνα για να «διαλύσουν το μπλοκ», να επιτρέψουν «την επέμβαση των πυροσβεστών» και να «διευκολύνουν την πομπή να προχωρήσει», ανακοίνωσε η αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού, η οποία έκανε λόγο για 22 συλλήψεις λίγο πριν από τις 19.00 ώρα Ελλάδας.

Συνολικά 10.000 έλεγχοι έγιναν περιμετρικά της διαδήλωσης, πρόσθεσε η αστυνομική διεύθυνση.

Τουλάχιστον σε δύο τραυματίες παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από «street medics» (εθελοντές διασώστες), σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου. Ο ένας, είχε τις αισθήσεις του, είχε τραυματιστεί στο κεφάλι, ο άλλος που φορούσε ένα περιβραχιόνιο με το διακριτικό «PRESS» είχε ένα επιφανειακό τραύμα στο πόδι.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ζεράρ Νταρμανέν, 13.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες -εκ των οποίων 5.500 στο Παρίσι- κινητοποιήθηκαν για την 10η ημέρα διαμαρτυρίας κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος, μια «πρωτοφανής δύναμη», όπως τη χαρακτήρισε.

Αν σου άρεσε κάνε