Καταδίκη της βίας στη Γαλλία από Μακρόν - Δεν κάνει πίσω για το συνταξιοδοτικό

Καταδίκη της βίας στη Γαλλία από Μακρόν - Δεν κάνει πίσω για το συνταξιοδοτικό

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:22 Δημιουργία 24/03/23, 16:17
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν καταδίκασε τα βίαια επεισόδια που συνόδευσαν τις χθεσινές διαδηλώσεις κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος και δήλωσε ότι δεν θα υποχωρήσει.

«Δεν θα υποχωρήσουμε στην βία, καταδικάζω την βία με την μεγαλύτερη δριμύτητα», δήλωσε ο χαρακτηριστικά ο Εμανουέλ Μακρόν κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι κατά το ταξίδι του στην Κίνα στις αρχές του Απριλίου θα συνοδεύεται από την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Πρότεινα στην πρόεδρο φον ντερ Λάιεν να με συνοδεύσει σε μέρος της επίσκεψης για να παρουσιάσουμε μία ενωμένη ευρωπαϊκή φωνή» απέναντι στο Πεκίνο, δήλωσε ο κ. Μακρόν.

Σχετικά με την επίσκεψη στο Παρίσι του βασιλιά Καρόλου Γ', η οποία αναβλήθηκε λόγω της κοινωνικής αναταραχής στην Γαλλία, δήλωσε ότι έχει προτείνει νέα ημερομηνία «στις αρχές του καλοκαιριού».

«Είπαμε ότι στις αρχές του καλοκαιριού, ανάλογα και με τα προγράμματά μας, μπορούμε να κανονίσουμε μαζί νέα επίσημη επίσκεψη» του βρετανού μονάρχη. «Η λογική και η φιλία μας οδηγούν να προτείνουμε αναβολή και δεν θα ήμασταν σοβαροί και θα χαρακτηριζόμασταν από έλλειψη λογικής προτείνοντας επίσκεψη εν μέσω των διαδηλώσεων», είπε ο κ. Μακρόν.

Αν σου άρεσε κάνε