Τριάντα χιλιάδες νέους μαχητές στρατολογεί η μισθοφορική οργάνωση Wagner

Τριάντα χιλιάδες νέους μαχητές στρατολογεί η μισθοφορική οργάνωση Wagner

ΔΙΕΘΝΗ UPD 18:04 Δημιουργία 18/03/23, 18:00
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Η ρωσική παραστρατιωτική οργάνωση μισθοφόρων Wagner σχεδιάζει να στρατολογήσει περίπου 30.000 νέους μαχητές μέχρι τα μέσα Μαΐου, όπως είπε σήμερα ο ιδρυτής της, Γιεβγένι Πριγκόζιν.

Σε ηχητικό του μήνυμα στο Telegram ο Γιεβγένι Πριγκόζιν, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα δήλωσε ότι έχουν ανοίξει κέντρα στρατολόγησης της Wagner σε 42 ρωσικές πόλεις, πρόσθεσε σήμερα ότι αυτά προσλαμβάνουν καθημερινά 500 με 800 άτομα κατά μέσο όρο.

Ο Πριγκόζιν δεν έδωσε αποδεικτικά στοιχεία για να υποστηρίξει τους αριθμούς αυτούς, τους οποίους το Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει με ανεξάρτητο τρόπο.

Η οργάνωση υπέστησαν βαριές απώλειες, καθώς οι άνδρες της ηγούνταν των προσπαθειών της Ρωσίας να καταλάβουν την ουκρανική πόλη Μπαχμούτ που αντιστέκεται από το περασμένο καλοκαίρι κατά την μεγαλύτερης διάρκειας και πλέον αιματηρή μάχη στον πόλεμο στην Ουκρανία που μετράει ήδη ένα χρόνο.

Τον Ιανουάριο οι ΗΠΑ εκτίμησαν ότι η Wagner διαθέτει περίπου 50.000 μαχητές στην Ουκρανία, ανάμεσά τους και 40.000 κατάδικους τους οποίους ο Πριγκόζιν στρατολόγησε από τις ρωσικές φυλακές με την υπόσχεση ότι θα τους απονεμηθεί χάρη αν επιζήσουν για έξι μήνες.

Ουκρανοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι περίπου 30.000 μαχητές της οργάνωσης έχουν λιποτακτήσει, έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί, ένας αριθμός που δεν μπορεί να διακριβωθεί με ανεξάρτητο τρόπο.

Ο Πριγκόζιν ισχυρίζεται ότι η στρατολόγηση πάει καλύτερα από το αναμενόμενο και ότι οι εθελοντές είναι σε καλύτερη φυσική κατάσταση σε σχέση με τους κρατούμενους που είχαν καταταγεί παλαιότερα.

Σημειώνεται πως στα μέσα της εβδομάδας, κανάλια στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram μετέδωσαν, επικαλούμενα χρήστες που έστειλαν το σχετικό βίντεο, πως η ομάδα Wagner διαφημίζεται στον μεγαλύτερο ιστότοπο πορνό στον κόσμο.

Το βίντεο μπορεί να προβληθεί αμέσως πριν από τη λήψη του πορνογραφικού περιεχομένου, αλλά μόνο εφόσον υπάρχει πρόσβαση στο Pornhub από τη Ρωσία χωρίς VPN ή λογισμικό αποκλεισμού διαφημίσεων.

Το ίδιο το βίντεο, το οποίο περιέχει άσεμνες εκφράσεις, αναφέρει ότι «η μισθοφορική οργάνωση Wagner στρατολογεί μαχητές από όλες τις ρωσικές περιοχές» και καταλήγει με έκκληση να βρουν δουλειά στην Wagner αντί να διασκεδάζουν βλέποντας πορνό.

Αν σου άρεσε κάνε