Το FBI ερευνά υπόθεση hacking στο δίκτυο των υπολογιστών του

Το FBI ερευνά υπόθεση hacking στο δίκτυο των υπολογιστών του

ΔΙΕΘΝΗ UPD 20:11 Δημιουργία 17/02/23, 20:07
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Η αμερικανική ομοσπονδιακή αστυνομία, το περιβόητο FBI, ερευνά την υπόθεση παραβίασης του δικτύου υπολογιστών της, ένα συμβάν που θεωρείται μεμονωμένο και έχει πλέον αντιμετωπιστεί, όπως ανέφερε σήμερα η υπηρεσία.

«Το FBI γνωρίζει το περιστατικό και εργάζεται για να αποκτήσει πρόσθετες πληροφορίες» αναφέρεται στην είδηση που μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, χωρίς ωστόσο να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις.

Την είδηση αποκάλυψε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNNi που επικαλούμενο πηγές που είχαν ενημερωθεί για το συμβάν, ανέφερε ότι αξιωματούχοι του FBI πιστεύουν ότι αφορά ηλεκτρονικούς υπολογιστές στα γραφεία της υπηρεσίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίοι χρησιμοποιούνταν στην έρευνα υποθέσεων σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών.

Δεν είναι προς το παρόν σαφές πότε συνέβη η δικτυοπαραβίαση. Μία πηγή είπε στο CNN ότι ακόμη διερευνάται η προέλευσή της. Την τελευταία δεκαετία έχουν σημειωθεί πολλές φορές κυβερνοεπιθέσεις σε αμερικανικές υπηρεσίες.

Στα τέλη του 2020 αξιωματούχοι ανακάλυψαν μια εκτεταμένη επιχείρηση κυβερνοκατασκοπείας σε πολλά ομοσπονδιακά δίκτυα, από χάκερ που συνδέονταν με τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Το 2015, το Γραφείο Διαχείρισης Προσωπικού (OPM) ανακοίνωσε επίσης ότι παραβιάστηκε το δίκτυό του και κλάπηκαν αρχεία ομοσπονδιακών υπαλλήλων. Αργότερα απέδωσε την επίθεση αυτή σε Κινέζους χάκερ.

Αν σου άρεσε κάνε