Μπιλ Γκέιτς: Η τεχνητή νοημοσύνη θα μεταμορφώσει δραματικά την ανθρωπότητα

Μπιλ Γκέιτς: Η τεχνητή νοημοσύνη θα μεταμορφώσει δραματικά την ανθρωπότητα

ΔΙΕΘΝΗ UPD 19:05 Δημιουργία 03/02/23, 18:53
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

O Μπιλ Γκέιτς, σε αντίθεση με άλλους δισεκατομμυριούχους, όπως ο Τζεφ Μπέζος και ο Ρίτσαρντ Μπράνσον, πιστεύει ότι υπάρχουν καλύτερα πράγματα που μπορεί να κάνει με τα χρήματά του, από το να τα ξοδέψει για ένα... ταξίδι στο διάστημα.

«Είναι πραγματικά πολύ ακριβό να πας στον Άρη. Μπορείς να αγοράσεις εμβόλια ιλαράς και να σώσεις ζωές ξοδεύοντας 1.000 δολάρια ανά ζωή που σώζεται», είπε στο BBC. «Και έτσι, αυτό απλώς σε προσγειώνει, σου λέει να μην πας στον Άρη».

Ο συνιδρυτής της Microsoft εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μεταμορφώσει «αρκετά δραματικά» την ανθρωπότητα.

«Θα μας βοηθήσει να εξετάσουμε ιατρικά και επιστημονικά ερωτήματα. Δεν είναι μόνο τα ρομπότ, μας βοηθάει επίσης στην ανάγνωση και τη γραφή. Στην πραγματικότητα, υπήρξε μεγαλύτερη πρόοδος σε αυτό το πεδίο παρά στη ρομποτική πλευρά. Και τα δύο θα μας δώσουν πολύ μεγαλύτερη παραγωγικότητα», είπε ο Γκέιτς.

Στη συνέντευξή του, μίλησε επίσης για την έκπληξή του απέναντι στο γεγονός ότι έγινε το πρόσωπο των θεωριών συνωμοσίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορoνοϊού. «Δεν το περίμενα αυτό», είπε, αναφερόμενος στις θεωρίες που κυκλοφόρησαν και τον θέλουν να έχει επωφεληθεί από τον ιό ή ακόμα και να τον ξεκίνησε ο ίδιος.

«Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, υπήρξαν δεκάδες εκατομμύρια μηνύματα, ότι την προκάλεσα σκόπιμα ή ότι παρακολουθώ ανθρώπους. Είναι αλήθεια ότι ασχολούμαι με τα εμβόλια, αλλά ασχολούμαι με τα εμβόλια για να σώσω ζωές. Αυτά τα μηνύματα κατά κάποιο τρόπο το ανέστρεψαν. Υποθέτω ότι οι άνθρωποι ψάχνουν τον "μπαμπούλα" πίσω από την κουρτίνα, μια υπερβολικά απλοϊκή εξήγηση. Η μοχθηρία είναι πολύ πιο εύκολο να κατανοηθεί από τη βιολογία», είπε.

Παράλληλα, ο Γκέιτς αναφέρθηκε για μία ακόμα φορά στη σχέση του με τον παιδόφιλο χρηματιστή Τζέφρι Επστάιν και για το πώς τον γνώρισε, όπως και πολλοί άλλοι φιλάνθρωποι. «Σίγουρα είμαι πιο προσεκτικός τώρα από ό,τι όταν το έκανα αυτό. Θα κάνω λίγη περισσότερη έρευνα. Μπορεί να ξανακάνω λάθος. Είμαι έξω στον κόσμο και δεν προσπαθώ να είμαι ερημίτης», σημείωσε.

Ο δισεκατομμυριούχος μίλησε για τη σχέση του με το χρήμα και το πώς το ξοδεύει. «Δεν έχω μια γιγαντιαία ντουλάπα. Δεν φοράω κοσμήματα. Όταν ξετυλίγω ένα δώρο, δεν παίρνω το περιτύλιγμα για να το διπλώσω και να το χρησιμοποιήσω ξανά. Η γιαγιά μου δεν πέταξε ποτέ στη ζωή της μια χάρτινη σακούλα ή κάποια κορδέλα από συσκευασία. Άρα, σύμφωνα με τα πρότυπα της, είμαι τρελός», είπε.

Και τέλος, αναφέρθηκε στο διαζύγιό του με την σύζυγό του, Μελίντα, το 2021. Όταν ρωτήθηκε αν θα ήθελε να ξαναβρεί την αγάπη, είπε: «Σίγουρα, δεν είμαι ρομπότ».

Αν σου άρεσε κάνε