Σπάει τα ταμεία στη Βρετανία η «Ρεζέρβα» του πρίγκιπα Χάρι

Σπάει τα ταμεία στη Βρετανία η «Ρεζέρβα» του πρίγκιπα Χάρι

ΔΙΕΘΝΗ UPD 21:21 Δημιουργία 10/01/23, 21:17
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Η «Ρεζέρβα» το βιβλίο του πρίγκιπα Χάρι έσπασε όλα τα ρεκόρ, καθώς έγινε το... ανάγνωσμα -εκτός μυθιστορημάτων- που πουλήθηκε γρηγορότερα από όλα τα άλλα στο Ηνωμένο Βασίλειο, έπειτα από πολλές τηλεοπτικές εμφανίσεις του συγγραφέα, συνεντεύξεις, διαρροές και μια, κατά λάθος, πρόωρη κυκλοφορία του στην Ισπανία.

Μέχρι στιγμής έχουν πουληθεί 400.000 αντίτυπα – σκληρόδετα, ebook ή σε ηχητική μορφή, σύμφωνα με τον εκδότη του.

«Ανέκαθεν ξέραμε ότι αυτό το βιβλίο θα πετούσε, όμως ξεπερνά ακόμη και τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις μας» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Λάρι Φίνλεϊ, ο διευθυντής του εκδοτικού οίκου Penguin Random House.

«Εξ όσων γνωρίζουμε, τα μοναδικά βιβλία που πούλησαν περισσότερα αντίτυπα κατά την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας τους ήταν εκείνα με πρωταγωνιστή τον άλλο Χάρι», τον μικρό μάγο Χάρι Πότερ, πρόσθεσε.

Ο εκδοτικός οίκος διευκρίνισε ότι τα στοιχεία βασίζονται στις πωλήσεις του βιβλίου μόνο στη Βρετανία.

Η αυτοβιογραφία του Χάρι επισήμως κυκλοφόρησε σήμερα, με τους ανυπόμονους αναγνώστες να σπεύδουν στα βιβλιοπωλεία για να προλάβουν να αγοράσουν ένα αντίτυπο του βιβλίου που περιέχει αποκαλύψεις και κουτσομπολιά για τη βρετανική βασιλική οικογένεια. Στο βιβλίο ο Χάρι αφηγείται περιστατικά και εξαπολύει κατηγορίες σε βάρος του πατέρα του, του βασιλιά Καρόλου, της μητριάς του Καμίλα και του μεγαλύτερου αδελφού του, του διαδόχου Ουίλιαμ.

Η βασιλική οικογένεια δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για το βιβλίο ή τις συνεντεύξεις του δούκα του Σάσεξ και θεωρείται απίθανο να μην υπάρξει κάποια επίσημη αντίδραση στα όσα ισχυρίζεται.

Αν σου άρεσε κάνε