Προκλήσεις και από τον Ακάρ που επανέφερε και αυτός το casus belli

Προκλήσεις και από τον Ακάρ που επανέφερε και αυτός το casus belli

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:23 Δημιουργία 30/12/22, 16:20
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, επανέφερε και αυτός την απειλή casus belli υποστηρίζοντας πως η «Αθήνα κάνει βήματα προκειμένου να προκαλέσει».

Ειδικότερα, ο κ. Χουλουσί Ακάρ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι NTV δήλωσε ότι οποιαδήποτε επέκταση χωρικών υδάτων εκ μέρους της Ελλάδας πάνω από τα 6 μίλια, αποτελεί casus belli για την Τουρκία.

«Το 1995 ελήφθη μία απόφαση από τη Βουλή, αυτό πρέπει να το γνωρίζουν όλοι, να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι ένα λάθος βήμα ως προς αυτό θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα. Λέμε στον γείτονά μας, μην ξεχνάτε ότι ένας λάθος υπολογισμός θα προκαλέσει την απάντηση της Άγκυρας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Χουλουσί Ακάρ.

Στη συνέχεια ο ίδιος αναφέρει ότι η Αθήνα προκαλεί με τη στάση της και κάνει λόγο για στρατιωτικό εξοπλισμό στα ελληνικά νησιά. Συγκεκριμένα, λέει ότι «η Αθήνα κάνει βήματα για να προκαλέσει. Τα νησιά οπλίζονται και πρέπει να λάβουμε προφυλάξεις. Έχουμε πληροφορίες ότι έχει δημιουργηθεί κέντρο logistics και LNG στην Αλεξανδρούπολη».

Σε άλλο μέρος της συνέντευξης σημειώνει ότι «δεν θα επιτρέψουμε παρενοχλήσεις. Δεν αφήσαμε καμία από τις παρενοχλήσεις αναπάντητη. Κάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε και στο πεδίο και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, το έχουμε ήδη κάνει άλλωστε. Σίγουρα θα ανταποδώσουμε. Η Ελλάδα προβαίνει σε ανεξέλεγκτες ενέργειες».

Αν σου άρεσε κάνε