Αύξηση 25% στους μισθούς των εργαζομένων στην αλυσίδα Zara, στην Ισπανία

Αύξηση 25% στους μισθούς των εργαζομένων στην αλυσίδα Zara, στην Ισπανία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 12:54 Δημιουργία 23/12/22, 12:51
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Συνδικάτο που εκπροσωπεί τους υπαλλήλους καταστημάτων στην Zara ματαίωσε τις προγραμματισμένες απεργίες στην πόλη της βόρειας Ισπανίας όπου βρίσκεται η έδρα της εταιρίας, ύστερα από συμφωνία για αύξηση μισθών κατά 25%, όπως ανακοίνωσε σήμερα επικεφαλής συνδικάτου.

Περίπου 1.000 εργαζόμενοι σε καταστήματα Zara και άλλες εταιρίες ενδυμάτων του ομίλου Inditex είχαν ανακοινώσει ότι θα απεργούσαν από τις 23 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου ζητώντας μεγαλύτερες μισθολογικές αυξήσεις αφού απέρριψαν την προηγούμενη προσφορά της εταιρίας.

Είχαν ήδη κατέβει σε απεργία τις ημέρες των εκπτώσεων της «Black Friday», στις 24-25 Νοεμβρίου.

Η Inditex συμφώνησε τώρα να καταβάλει 322 ευρώ επιπλέον τον μήνα σε υπαλλήλους καταστημάτων που εργάζονται στα 44 σημεία πώλησής της στην Λα Κορούνια, όπου ο κολοσσός ενδυμάτων έχει τα κεντρικά του γραφεία του στα προάστια της πόλης, δήλωσε σήμερα η Καρμίνια Ναβέιρο, επικεφαλής του συνδικάτου CIG και υπάλληλος καταστήματος Zara. Οι εργαζόμενοι θα λάβουν επίσης έκτακτο μπόνους 1.000 ευρώ που θα καταβληθεί τον Φεβρουάριο.

«Οι μισθοί μας ως υπάλληλων καταστήματος θα αυξηθούν κατά 25% από τον Ιανουάριο στη Λα Κορούνια», δήλωσε η Ναβέιρο.

Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης περαιτέρω αυξήσεις μισθών κατά 20 ευρώ τον Νοέμβριο του 2023 και κατά 40 ευρώ το 2024, πρόσθεσε η ίδια.

Οι μηνιαίες αποδοχές των υπαλλήλων καταστημάτων Zara στην πόλη κυμαίνονται αυτή τη στιγμή μεταξύ 1.058 ευρώ και 1.400 ευρώ, δήλωσε η ίδια.

Το CIG πίεζε για μεγαλύτερη αύξηση μισθών αφού απέρριψε αύξηση 200 ευρώ στις μηνιαίες αποδοχές έως το 2024.

Αν σου άρεσε κάνε