Η Ουκρανία χρειάζεται 17.000 βιομηχανικές γεννήτριες για να βγάλει τον χειμώνα

Η Ουκρανία χρειάζεται 17.000 βιομηχανικές γεννήτριες για να βγάλει τον χειμώνα

ΔΙΕΘΝΗ UPD 21:18 Δημιουργία 16/12/22, 20:01
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Ουκρανίας εισήγαγαν περίπου μισό εκατομμύριο γεννήτριες όμως η χώρα χρειάζεται χιλιάδες ακόμη, μεγαλύτερες και ισχυρότερες, για να βγάλει τον χειμώνα, είπε σήμερα ο πρωθυπουργός Ντένις Σμίχαλ.

Η Ουκρανία αντιμετωπίζει συνεχείς διακοπές ρεύματος λόγω των ρωσικών επιθέσεων στις ενεργειακές υποδομές της από τον Οκτώβριο.

«Οι μικρομεσαίοι Ουκρανοί επιχειρηματίες προχώρησαν ήδη σε εισαγωγές 500.000 γεννητριών χαμηλής ισχύος. Αλλά για να βγάλουμε τον χειμώνα χρειαζόμαστε περίπου 17.000 μεγάλες, βιομηχανικού μεγέθους μονάδες παραγωγής ρεύματος», είπε ο Ντένις Σμίχαλ στο υπουργικό συμβούλιο. «Ελπίζουμε ότι θα καλύψουμε ένα μέρος αυτών των αναγκών με τη βοήθεια των εταίρων μας», συμπλήρωσε.

Η εταιρεία Ukrenergo, η διαχειρίστρια του δικτύου, ανέφερε μετά τις σημερινές αεροπορικές επιδρομές ότι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να επισκευαστούν οι υποδομές, σε σύγκριση με προηγούμενες επιθέσεις και, κατά συνέπεια, θα καθυστερήσει η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Αν σου άρεσε κάνε