Ζελένσκι: Ζητάει 38 δισ. δολάρια για να καλύψει το έλλειμμα στον προϋπολογισμό του 2023

Ζελένσκι: Ζητάει 38 δισ. δολάρια για να καλύψει το έλλειμμα στον προϋπολογισμό του 2023

ΔΙΕΘΝΗ UPD 23:23 Δημιουργία 12/10/22, 23:18
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

O πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι υποστήριξε ότι η οικονομική στήριξη της χώρας του από τους διεθνείς δωρητές θα βοηθήσει ώστε να τερματιστεί γρηγορότερα ο καταστροφικός πόλεμος.

Μάλιστα, ο κ. Βολοντίμιρ Ζελένσκι, υπολόγισε σε 38 δισεκατομμύρια δολάρια το ποσό που απαιτείται για να καλυφθεί το εκτιμώμενο έλλειμμα στον προϋπολογισμό του 2023.

«Όση περισσότερη βοήθεια λάβει τώρα η Ουκρανία, τόσο γρηγορότερα θα τελειώσουμε τον πόλεμο με τη Ρωσία και θα διασφαλίσουμε ότι ένας τόσο βάναυσος πόλεμος δεν θα επεκταθεί σε άλλες χώρες», είπε ο κ. Ζελένσκι μιλώντας διαδικτυακά σε κλειστό φόρουμ, με την ευκαιρία της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον.

Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε ότι η χώρα του χρειάζεται 17 δισ. δολάρια για να ανοικοδομήσει τα κατεστραμμένα σπίτια, τα σχολεία και τις κρίσιμες υποδομές, 2 δισ., σε στοχευμένες πιστώσεις, για να αποκαταστήσει τις υποδομές του ηλεκτρικού δικτύου και τουλάχιστον 5 δισ. για την αγορά φυσικού αερίου και άνθρακα. Πρόσθεσε επίσης ότι η Ουκρανία θα επιδιώξει να ενταχθεί σε ένα δανειακό πρόγραμμα του ΔΝΤ, ύψους έως και 20 δισ. δολαρίων.

Αν σου άρεσε κάνε