Ενεργειακή κρίση: Οι δηλώσεις Φον ντερ Λάιεν και Μισέλ από την Πράγα

Ενεργειακή κρίση: Οι δηλώσεις Φον ντερ Λάιεν και Μισέλ από την Πράγα

ΔΙΕΘΝΗ UPD 20:06 Δημιουργία 07/10/22, 19:57
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Η Ευρωπαϊκή Ενωση θα προσπαθήσει να βρει περισσότερη χρηματοδότηση για να βοηθήσει τα κράτη μέλη να απαλλαγούν τα ίδια από την εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, σύμφωνα με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Συγκεκριμένα, η κυρία Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στη συνέντευξη Τύπου μετά την άτυπη σύνοδο της ΕΕ στην Πράγα, είπε: «θα εξετάσουμε μια πρόσθετη χρηματοδότηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο ώστε όλα τα κράτη μέλη να έχουν την ίδια ευκαιρία να επενδύσουν στη μετάβαση».

«Αυξημένη στήριξη»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ μετά τη λήξη της άτυπης Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στην Πράγα, δήλωσε πως αυξάνεται η υποστήριξη των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην από κοινού αγορά ενέργειας

«Εδώ και πολλούς μήνες, εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε ότι τα αποθέματα θα είναι όσο πιο πλήρη γίνεται», υπενθύμισε ο κ. Μισέλ.

«Πριν από το καλοκαίρι, είπαμε ότι χρειάζεται να οργανώσουμε την προμήθεια ενεργειακών προϊόντων. Επανήλθαμε σήμερα στο θέμα αυτό και υπάρχει αυξημένη στήριξη στην ιδέα αυτή», πρόσθεσε o κ. Μισέλ.

Αν σου άρεσε κάνε