Νέα εμπρηστική ομιλία Ερντογάν: «Γιατί ζητάει βοήθεια από τις ΗΠΑ ο Μητσοτάκης;»

Νέα εμπρηστική ομιλία Ερντογάν: «Γιατί ζητάει βοήθεια από τις ΗΠΑ ο Μητσοτάκης;»

ΔΙΕΘΝΗ UPD 21:32 Δημιουργία 04/10/22, 21:22
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Νέα εμπρηστική ομιλία κατά της Ελλάδας έκανε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δύο 24ωρα πριν από τη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στην Πράγα.

Συγκεκριμένα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το βήμα συνεδρίου στηλίτευσε τη «βοήθεια», που κατά τα λεγόμενά του ζητά ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τις Ηνωμένες Πολιτείες «κατά της Τουρκίας» για να διαμηνύσει: «Ό,τι και αν κάνετε, θα κάνουμε πάντα ό,τι χρειαστεί».

«Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ζητά βοήθεια από τις ΗΠΑ. Ενάντια σε τι; Κατά της Τουρκίας. Ό,τι κι αν κάνετε, θα κάνουμε πάντα ό,τι χρειαστεί. Είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Εν μέσω των διαρκών τουρκικών προκλήσεων, και την επομένη της νέας εστίας που «άναψε» η Άγκυρα με την υπογραφή του έκνομου μνημονίου με την κυβέρνηση εθνικής ενότητας της Λιβύης στον τομέα των υδρογονανθράκων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαμήνυσε νωρίτερα στην τουρκική πλευρά ότι η Ιστορία δεν αλλάζει αν κάποιος παραχαράξει τους χάρτες.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε, κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, ότι τα σύνορα έχουν χρώμα γαλανό και όχι γκρίζο και πως η γεωγραφία δεν αλλάζει αν κάποιος παραχαράσσει τους χάρτες της. Εκτίμησε ακόμη ότι το δηλητήριο των λόγων της τουρκικής ηγεσίας, δεν φτάνει τελικά στους λαούς και πως «Έλληνες και Τούρκοι είναι φίλοι».

Αν σου άρεσε κάνε