Πάγωμα των αυξήσεων των τιμών στους λογαριασμούς ενέργειας ανακοίνωσε η Λιζ Τρας

Πάγωμα των αυξήσεων των τιμών στους λογαριασμούς ενέργειας ανακοίνωσε η Λιζ Τρας

ΔΙΕΘΝΗ UPD 21:10 Δημιουργία 08/09/22, 14:45
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Το «πάγωμα των αυξήσεων των τιμών στους λογαριασμούς ενέργειας για τα νοικοκυριά της Βρετανίας ανακοίνωσε η νέα πρωθυπουργός της χώρας, Λιζ Τρας.

Όπως ανακοίνωσε, Λιζ Τρας τα νοικοκυριά δεν θα πληρώνουν περισσότερες από 2.500 λίρες κάθε χρόνο για την επόμενη διετία, αρχής γενομένης από την 1η Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την πρωθυπουργό, με το μέτρο αυτό ένα μέσο νοικοκυριό θα εξοικονομήσει έως και 1.000 λίρες ανά έτος διευκρινίζοντας ότι στα μέτρα περιλαμβάνονται και οι 400 λίρες που είχε ανακοινώσει ως βοήθημα ο προκατόχός της Μπόρις Τζόνσον.

Ειδικά για τις επιχειρήσεις και τους δημόσιους οργανισμούς, όπως μεταδίδει το Sky News, η Λιζ Τρας ανακοίνωσε ότι θα λάβουν ισόποση στήριξη για έξι μήνες η οποία στη συνέχεια θα αναθεωρείται ανά τρίμηνο με την ίδια, πάντως, να μην εξηγεί πώς θα εξασφαλιστεί αυτή η χρηματοδότηση παραπέμποντας σε ανακοινώσεις που θα κάνει αργότερα μέσα στον μήνα ο υπουργός Οικονομικών.

Ωστόσο η ίδια διαβεβαίωσε ότι το πακέτο στήριξης δεν θα χρηματοδοτηθεί από φόρο στις εταιρείες ενέργειας.

«Τις προηγούμενες ημέρες υποσχέθηκα ότι θα αντιμετώπιζα τις αυξήσεις στην ενέργεια που αντιμετωπίζουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις στη Ηνωμένο Βασίλειο και σήμερα ανταποκρίνομαι στην υπόσχεσή μου αυτή ενεργοποιώντας την Energy Price Guarantee» είπε η πρωθυπουργός της Βρετανίας ανακοινώνοντας το πακέτο στήριξης.

Σύμφωνα με την βρετανίδα πρωθυπουργό με το πακέτο αυτό θα υπάρξει μείωση του πληθωρισμού κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με ό,τι αναμενόταν, περικόπτοντας έτσι και το κόστος της εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους.

Αν σου άρεσε κάνε