Γερμανία: Έτοιμο το ειδικό σχέδιο για την ενεργειακή κρίση

Γερμανία: Έτοιμο το ειδικό σχέδιο για την ενεργειακή κρίση

ΔΙΕΘΝΗ UPD 17:40 Δημιουργία 05/09/22, 17:36
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Η ρυθμιστική αρχή ενέργειας της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι οριστικοποίησε τις κατευθυντήριες γραμμές για την προτεραιοποίηση στην παροχή φυσικού αερίου το χειμώνα, θέτοντας επί της ουσίας σε εφαρμογή το σχέδιο κρίσης που είχε εκπονηθεί.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Reuters, ακόμη και οι «προστατευμένοι πελάτες» (ιδιώτες, νοικοκυριά) θα πρέπει να εξοικονομούν ενέργεια σε ορισμένες περιπτώσεις, ενώ οι «μη προστατευμένοι πελάτες» (μεγάλες επιχειρήσεις, βιομηχανίες) θα έχουν τη δυνατότητα για προνομιακή προμήθεια μόνο εάν αυτό είναι ζωτικής σημασίας για τις λειτουργίες τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα νοικοκυριά δεν θα δικαιούνται παροχή φυσικού αερίου για τη θέρμανση ιδιωτικών πισινών ή σάουνων, ενώ εταιρείες που παράγουν κρίσιμα για τη ζωή των ασθενών φαρμακευτικά σκευάσματα θα μπορούσαν να τεθούν σε προτεραιότητα, ανέφερε η ρυθμιστική αρχή σε σημείωμα που επεξηγεί τις διατάξεις.

Το Reuters σημειώνει επίσης ότι οι βιομηχανίες που κατασκευάζουν ζωτικής σημασίας προϊόντα θα λαμβάνουν προνομιακή προμήθεια φυσικού αερίου σε έκτακτες περιπτώσεις.

Εν τω μεταξύ η γερμανική εταιρεία εισαγωγής φυσικού αερίου, Uniper, δεν αποκλείει το Βερολίνο να εξετάσει τελικά το ενδεχόμενο διανομής φυσικού αερίου με δελτίο, μετά την απόφαση της Ρωσίας να διακόψει επ’ αόριστον τις ροές φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream 1.

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι η Γερμανία ίσως εξετάσει τη διανομή του φυσικού αερίου με δελτίο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Κλάους-Ντίτερ Μάουμπαχ, στο Reuters.

Αν σου άρεσε κάνε