ΕΕ: Στενή συνεργασία Κομισιόν - ελληνικών αρχών για επαναπροωθήσεις μεταναστών

ΕΕ: Στενή συνεργασία Κομισιόν - ελληνικών αρχών για επαναπροωθήσεις μεταναστών

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:15 Δημιουργία 28/07/22, 15:07
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Συνέχεια υπάρχει σε ότι αφορά τη δουλειά της Κομισιόν με τις ελληνικές αρχές σχετικά με αναφορές για επαναπροωθήσεις μεταναστών και υπάρχει νέα νομοθετική πρόταση ως προς αυτό για να διασφαλιστεί ότι υπάρχει ένα ισχυρό σύστημα παρακολούθησης που είναι ενσωματωμένο το οποίο συνεπάγεται επίσης παρακολούθηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων στο ελληνικό σύστημα ασύλου, ανέφερε η αρμόδια εκπρόσωπος της Επιτροπής, Ανίττα Χίππερ ερωτηθείσα κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των ανταποκριτών σχετικά με δημοσίευμα του Spiegel για το συγκεκριμένο θέμα.

Η κ. Χίππερ σημείωσε ότι οι ελληνικές αρχές παρακολουθούν τις υποθέσεις και η Επιτροπή είναι σε συνεχή επαφή μαζί τους για να είναι βέβαιη ότι αυτό συμβαίνει. «Συνεργαζόμαστε πολύ στενά» υπογράμμισε η εκπρόσωπος προσθέτοντας ότι υπάρχει ένα μέρος που αφορά την εθνική διοίκηση και τις δικαστικές αρχές που έχουν την άμεση ευθύνη να διασφαλίσουν την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Επιπροσθέτως, η Ανίττα Χίππερ προσέθεσε ότι ο Frontex εκπληρώνει ένα σημαντικό καθήκον για την υποστήριξη των κρατών μελών στη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ και αυτό πρέπει να γίνεται με πλήρη σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Αν σου άρεσε κάνε