Παραιτήθηκε ο Μάριο Ντράγκι

Παραιτήθηκε ο Μάριο Ντράγκι

ΔΙΕΘΝΗ UPD 12:27 Δημιουργία 21/07/22, 12:13
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Την παραίτησή του στον πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα, υπέβαλε σήμερα ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι.

Οι προθέσεις του Ματαρέλα σχετικά με το αν θα διαλύσει τη Βουλή ή θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές, δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, ωστόσο ζήτησε από τον Μ. Ντράγκι, να παραμείνει υπηρεσιακός πρωθυπουργός.

Οι αναλυτές επιβεβαιώνουν την πρόβλεψη για πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο, με πιθανότερη περίοδο τις αρχές Οκτωβρίου και τη «La repubblica» να κάνει λόγο για εκλογές στις 2 ή 9 Οκτωβρίου.

Παρόλα αυτά, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από τον πρόεδρο της δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, ο οποίος δεν αποκλείεται, με τηλεοπτικό διάγγελμα, να πληροφορήσει τους Ιταλούς σχετικά με το ποια ακριβώς θα είναι τα επόμενα βήματα.

Nωρίτερα το πρωί και έπειτα από ενθουσιώδες χειροκρότημα των μελών της ολομέλεια της βουλής, ο Μάριο Ντράγκι δήλωσε:

«Υπό το φως της χθεσινής ψήφου της γερουσίας ζητώ να διακοπεί προσορινά η συνεδρίαση, διότι μεταβαίνω στον πρόεδρο της δημοκρατίας, για να του ανακοινώσω τις αποφάσεις μου».

«Ευχαριστώ --Ακόμα και οι τραπεζίτες χρησιμοποιούν καμιά φορά την καρδιά τους», είπε κλείνοντας ο συγκινημένος από τα χειροκροτήματα, Ντράγκι, χρησιμοποιώντας αστειευόμενος τη συγκεκριμένη φράση ως συνέχεια των όσων είχε πει λίγες μέρες νωρίτερα σε συνέντευξη Τύπου, όπου ανέφερε πως οι «τραπεζίτες δεν έχουν καρδιά».

Η ανακοίνωση της ιταλικής προεδρίας για την παραίτηση Ντράγκι

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, δέχθηκε σήμερα το πρωί στο προεδρικό μέγαρο τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Υπουργών, καθηγητή Μάριο Ντράγκι ο οποίος, αφού αναφέρθηκε στη χθεσινή συζήτηση και ψηφοφορία στη Γερουσία, επανέλαβε την παραίτησή του και την παραίτηση της Κυβέρνησης της οποίας προήδρευε. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έλαβε γνώση του γεγονότος αυτού. Η Κυβέρνηση παραμένει στη θέση της για τον χειρισμό των τρεχουσών υποθέσεων».

Αν σου άρεσε κάνε