Συνάντηση Φλώρου με την πρέσβη της Ελλάδας στις ΗΠΑ: Στο «επίκεντρο» η εμβάθυνση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων

Συνάντηση Φλώρου με την πρέσβη της Ελλάδας στις ΗΠΑ: Στο «επίκεντρο» η εμβάθυνση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:32 Δημιουργία 12/07/22, 13:28
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Συνάντηση με την πρέσβη της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, είχε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη χώρα.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ τονίζει ότι «στο επίκεντρο της συζήτησης» τέθηκε «η πολυεπίπεδη εμβάθυνση των σχέσεων Ελλάδας και ΗΠΑ ως αποτέλεσμα της συλλογικής και διαρκούς προσπάθειας» για «ανάδειξη των κοινών αξιών και συμφερόντων μας» αλλά και «εδραίωσης ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή μας».

Εξάλλου, σε έτερη ανάρτησή του ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρει ότι επισκέφθηκε το American Hellenic Institute (AHI) όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο Nick Larigakis και μέλη του AHI και «συζητήσαμε τις σημαντικές προσπάθειές τους για την ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ και το κοινό μας όραμα για ασφάλεια και σταθερότητα που μας κρατάει πάντα στην σωστή πλευρά της Ιστορίας».

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε και με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Jewish Institute for National Security of America (JINSA) Michael Makovsky και εκπροσώπους JINSA.

Όπως αναφέρει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ με ανάρτησή του στο Facebook «ανταλλάξαμε απόψεις για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στον Ευρώ-Ατλαντικό χώρο και στην Μεσόγειο, για τον πόλεμο στην Ουκρανία καθώς και για θέματα στρατηγικής, δυνατοτήτων και συνεργασιών Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και ΗΠΑ».

Αν σου άρεσε κάνε