Αναστολή πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο της Δαμασκού μετά μια ισραηλινή επιδρομή

Αναστολή πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο της Δαμασκού μετά μια ισραηλινή επιδρομή

ΔΙΕΘΝΗ UPD 13:39 Δημιουργία 10/06/22, 13:28
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ανεστάλησαν οι πτήσεις από και προς το διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού, ανακοίνωσαν οι αρχές της Συρίας, λίγες ώρες έπειτα από μια ισραηλινή επιδρομή που έπληξε στόχους εκεί κοντά.

Η αναστολή των πτήσεων οφείλεται, σύμφωνα με το συριακό υπουργείο Μεταφορών, σε τεχνικούς λόγους. Όμως εργαζόμενος στο αεροδρόμιο της Δαμασκού δήλωσε μιλώντας στο AFP ότι οι δραστηριότητές του επηρεάστηκαν από την ισραηλινή επιδρομή.

Στέλεχος αραβικής αεροπορικής εταιρείας, το οποίο θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, είπε στον εργαζόμενο ότι από τον ισραηλινό βομβαρδισμό επλήγη ένας διάδρομος προσγείωσης- απογείωσης.

Νωρίτερα σήμερα αξιωματικός του στρατού της Συρίας είχε δηλώσεις ότι πύραυλοι του Ισραήλ έβαλαν στο στόχαστρο εγκαταστάσεις νότια της πρωτεύουσας Δαμασκού.

Η συριακή αντιαεροπορική άμυνα αναχαίτισε τους ισραηλινούς πυραύλους και κατέρριψε τους περισσότερους από αυτούς, όμως τουλάχιστον ένας άμαχος τραυματίστηκε και υπήρξαν υλικές ζημιές, σύμφωνα με τον αξιωματικό.

Πρόκειται για τη δεύτερη ισραηλινή επίθεση στην περιοχή της Δαμασκού αυτή την εβδομάδα, έπειτα από εκείνη της Δευτέρας, που δεν είχε θύματα, σύμφωνα τις αρχές.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Αν σου άρεσε κάνε