Ζελένσκι: Στη λίστα του Time με τις 100 προσωπικότητες με την μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο το 2022

Ζελένσκι: Στη λίστα του Time με τις 100 προσωπικότητες με την μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο το 2022

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:10 Δημιουργία 24/05/22, 14:04
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι συμπεριελήφθη στον κατάλογο του περιοδικού Time με τις 100 προσωπικότητες με την μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο το 2022.

«Με τον πρόεδρο Ζελένσκι, ο λαός της Ουκρανίας έχει έναν ηγέτη αντάξιο της γενναιότητας και του σθένους του», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

«Τα έθνη του ελεύθερου κόσμου, αντλώντας έμπνευση από το παράδειγμα του προέδρου Ζελένσκι, είναι πιο ενωμένα, πιο αποφασισμένα και πιο στοχοπροσηλωμένα απ' ό,τι οποιαδήποτε άλλη στιγμή στην πρόσφατη μνήμη», πρόσθεσε ο Αμερικανός ηγέτης.

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων Βάλερι Ζαλούζνι συμπεριλαμβάνεται επίσης στον κατάλογο αυτόν του Time, όπως και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος διέταξε την εισβολή στην γειτονική Ουκρανία πριν από τρεις μήνες.

"Το φάσμα των τρόπων με τους οποίους μπορεί να ασκηθεί επιρροή δεν ήταν ποτέ πιο ξεκάθαρο απ' ό,τι σε αυτόν τον #TIME100, ο οποίος περιλαμβάνει τον Πούτιν... & τον Ζελένσκι", αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter ο διευθυντής του Time Έντουαρντ Φέλσενταλ. "Ο δικτάτορας πίσω από έναν βάναυσο πόλεμο & ο Ουκρανός πρόεδρος, μια σπάνια ηρωϊκή φυσιογνωμία στους διχαστικούς καιρούς μας", πρόσθεσε.

Το Time δημοσιεύει τον κατάλογό του κάθε χρονιά από το 1999.

Αν σου άρεσε κάνε