Ρωσικές κυρώσεις κατά 63 ιαπώνων αξιωματούχων

Ρωσικές κυρώσεις κατά 63 ιαπώνων αξιωματούχων

ΔΙΕΘΝΗ UPD 13:25 Δημιουργία 04/05/22, 13:21
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επιβάλει κυρώσεις εις βάρος 63 ιαπώνων αξιωματούχων, δημοσιογράφων και καθηγητών για "απαράδεκτη ρητορική" εναντίον της Μόσχας, όπως την χαρακτήρισαν.

Στον κατάλογο περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων αξιωματούχων, και τα ονόματα του ιάπωνα πρωθυπουργού Φούμιο Κισίντα, του υπουργού Εξωτερικών Γιοσιμάσα Χαγιάσι και του υπουργού Αμυνας Νομπούο Κίσι.

Οι κυρώσεις προβλέπουν την επ' αόριστον απαγόρευση εισόδου στη Ρωσία των συγκεκριμένων προσώπων, ανέφερε το υπουργείο.

Νωρίτερα, το πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε δήλωση του Βλαντίμιρ Τζαμπάροφ, πρώτου αντιπροέδρου της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Ανω Βουλής, ότι η Ευρώπη θα συνεχίσει να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο μέσω τρίτων χωρών όταν θα εφαρμόσει το εμπάργκο.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν παρουσίασε σήμερα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο το έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Μόσχας, το οποίο θα περιλαμβάνει ένα σταδιακό εμπάργκο στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου.

Προτείνεται η απαγόρευση του ρωσικού πετρελαίου από την Ευρώπη, με πλήρη απαγόρευση εισαγωγής δια θαλάσσης και μέσω αγωγών διυλισμένου και αργού πετρελαίου. Αυτό θα γίνει με τρόπο σταδιακό, εντός έξι μηνών για το αργό πετρέλαιο και μέχρι το τέλος του έτους για τα διυλισμένα προϊόντα.

Το έκτο πακέτο κυρώσεων περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων και τον αποκλεισμό πρόσθετων σημαντικών ρωσικών τραπεζών καθώς και την μετάδοση στην ΕΕ τριών ακόμη ρωσικών ειδησεογραφικών καναλιών.

Αν σου άρεσε κάνε