Νέα τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν - Πούτιν σήμερα

Νέα τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν - Πούτιν σήμερα

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:04 Δημιουργία 18/03/22, 13:59
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Τηλεφωνική επικοινωνία εκ νέου θα έχουν σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν και ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με πληροφορία που μετέδωσε ο γαλλικός τηλεοπτικός σταθμός BFM. Εξάλλου ο Πρόεδρος της Γαλλίας είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι, αλλά και τον πρωθυπουργό του Καναδά Τζάστιν Τριντό.

Διπλωματικές πηγές του Μεγάρου των Ηλυσίων Πεδίων ανέφεραν ότι με τον Ουκρανό πρόεδρο η συζήτηση αφορούσε «τις προόδους που έχουν επιτευχθεί» στις συνομιλίες των αντιπροσωπειών της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο Γάλλος πρόεδρος επανέλαβε την πρόθεσή του να ενισχυθεί η υποστήριξη της Γαλλίας προς την Ουκρανία, πρωτίστως σε ό,τι αφορά τον ανθρωπιστικό τομέα και τον τομέα της άμυνας.

Ως προς την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Καναδό πρωθυπουργό, ο οποίος την ερχόμενη εβδομάδα θα βρίσκεται στην Ευρώπη, συζητήθηκε μεταξύ άλλων η προσφυγική πτυχή της ουκρανικής κρίσης, λαμβανομένου υπ’ όψιν ότι στον Καναδά υπάρχει σημαντική ουκρανική διασπορά.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Αν σου άρεσε κάνε