«Εγκληματίες» όσοι διασπείρουν fake news για τα εμβόλια λέει ο Αλμπέρτ Μπουρλά

«Εγκληματίες» όσοι διασπείρουν fake news για τα εμβόλια λέει ο Αλμπέρτ Μπουρλά

ΔΙΕΘΝΗ UPD 11:33 Δημιουργία 10/11/21, 11:26
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Φανερά εκνευρισμένος εμφανίσθηκε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο think tank «Αtlantic Council», ο Άλμπερτ Μπουρλά, με όσους διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις σε ότι αφορά τη νόσο Covid-19 και τα εμβόλια.

Ο CEO του αμερικανικού φαρμακευτικού κολοσσού χαρακτήρισε «εγκληματίες» όλους όσοι παραπληροφορούν τους πολίτες για τα ενέσιμα σκευάσματα κατά του κορωνοϊoύ.

«Οι άνθρωποι που κάνουν παραπληροφόρηση για τα εμβόλια Covid είναι εγκληματίες», δήλωσε χτες ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπούρλα, όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο CNBC.

«Είναι εγκληματίες γιατί κυριολεκτικά έχουν κοστίσει τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων», πρόσθεσε.

Ο CEO της Pfizer ανέφερε μιλώντας στη «δεξαμενή σκέψης» Atlantic Council, με έδρα την Ουάσιγκτον, ότι υπάρχει μια «πολύ μικρή» ομάδα ανθρώπων που σκοπίμως διακινεί ψευδείς ειδήσεις σχετικά με τα εμβόλια κατά της Covid αποπροσανατολίζοντας όλους όσοι διστάζουν να εμβολιαστούν.

«Αυτοί οι άνθρωποι είναι εγκληματίες», δήλωσε απευθυνόμενος στον διευθύνοντα σύμβουλο του think tank «Atlantic Council» Φρεντερί Κέμπ και πρόσθεσε:
«Δεν είναι κακοί άνθρωποι».

Οι δηλώσεις του Μπουρλά έρχονται την ώρα που εκατομμύρια ενήλικοι στις ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί κατά του κορωνοιού, παρόλο που τα εμβόλια είναι διαθέσιμα και οι πολίτες ανήκουν στην ηλιακή κατηγορία για την οποία έχει ανοίξει η πλατφόρμα για να εμβολιαστούν.

Για τους αξιωματούχος στον τομέα της δημόσιας υγείας, η παραπληροφόρηση παίζει πιθανότατα μεγάλο ρόλο στο ότι δεν αποφασίζουν να κάνουν το εμβόλιο.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα από το αμερικάνικο ίδρυμα «Kaiser Family Foundation», πάνω από τα τρία τέταρτα των ενηλίκων στις ΗΠΑ, είτε πιστεύουν είτε δεν είναι σίγουροι για τουλάχιστον μία από τις οκτώ ψευδείς ειδήσεις που κυκλοφορούν στα social media για τη νόσο Covid ή τα εμβόλια.

Κυρίως οι Ρεπουμπλικάνοι είναι αυτοί που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, όπως προκύπτει από την έρευνα.

Ανάμεσα στις θεωρίες συνωμοσίας που κυκλοφορούν είναι ότι τα εμβόλια κατά της Covid περιέχουν μικροτσίπ, προκαλούν στειρότητα και αλλάζουν το DNA, αναφέρει η έρευνα.

Αν σου άρεσε κάνε