Ερντογάν: «Θα αποκτήσουμε κι άλλα γεωτρύπανα, θα βρούμε ό,τι υπάρχει στη Μεσόγειο»

Ερντογάν: «Θα αποκτήσουμε κι άλλα γεωτρύπανα, θα βρούμε ό,τι υπάρχει στη Μεσόγειο»

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:24 Δημιουργία 09/11/21, 15:21
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Νέες προκλήσεις από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη διάρκεια ομιλίας του για τα ενεργειακά προγράμματα της Τουρκίας.

Αφού πρώτα είπε πως μετά το εργοστάσιο στο Ακούγιου, η χώρα θα αποκτήσει «και δεύτερο και τρίτο πυρηνικό εργοστάσιο», ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε για τις γεωτρητικές επιχειρήσεις, χωρίς να δείχνει διάθεση για υποχωρήσεις.

«Τα τελευταία χρόνια ενεργούμε με τρόπο παραδειγματικό στις έρευνες και τις γεωτρήσεις. Έχουμε συμπεριλάβει τρια γεωτρύπανα και δυο πλοία σεισμικών ερευνών στον στόλο μας κι έχουμε κάνει 14 γεωτρητικές επιχειρήσεις στη Μαύρη Θάλασσα. Δεν είχαμε θετικά μηνύματα από τις έρευνες μέχρι πρόσφατα, όμως αποφασίσαμε να συνεχίσουμε και φτάσαμε στις σημαντικότερες ανακαλύψεις στην ιστορία της Μαύρης Θάλασσας. Η Τουρκία περνάει σε άλλο επίπεδο, ελπίζουμε πως θα ξεκινήσουμε τη χρήση των ευρημάτων αερίου το 2023. Θα μοιραστούμε το αέριο με τους πολίτες μας» είπε αρχικά ο Ερντογάν.


Και συνέχισε: «Θα βρούμε και θα μετακινήσουμε ό,τι υπάρχει στη Μαύρη Θάλασσα και στη Μεσόγειο. Η αντιπολίτευση λέει πως φοβόμαστε. Όσα κι αν λέτε, εμείς θα αυξήσουμε τον αριθμό των γεωτρύπανων και των ερευνητικών πλοίων μας, είτε το θέλετε είτε όχι».

Αν σου άρεσε κάνε