Covid-19: Το αντισώματα της Regeneron μειώνουν 81,6% τον κίνδυνο για 8 μήνες

Covid-19: Το αντισώματα της Regeneron μειώνουν 81,6% τον κίνδυνο για 8 μήνες

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:15 Δημιουργία 08/11/21, 15:12
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Μία εφάπαξ δόση του φαρμάκου REGEN-CΟV (χρήση casirivimab και imdevimab). που χορηγείται με υποδόρια ένεση 1.200 μιλιγκράμ, μείωσε τον κίνδυνο για Covid-19 κατά την προκαθορισμένη περίοδο παρακολούθησης (μήνες 2-8) κατά 81,6% στις Ηνωμένες Πολιτείες, διατηρώντας τη μείωση κινδύνου κατά 81,4% που είχε αναφερθεί προηγουμένως κατά την παρακολούθηση του 1ου μήνα.

Οπως ενημερώνει η εταιρεία, σε νέα ανάλυση Φάσης 3, κατά τη διάρκεια της περιόδου αξιολόγησης των 8 μηνών δεν υπήρξε καμία νοσηλεία για Covid-19 στην ομάδα του REGEN-COV ενώ υπήρξαν έξι στην ομάδα του εικονικού φαρμάκου, από τους 1.683 που συμμετείχαν στη δοκιμή.

Στα αποτελέσματα που είχαν δημοσιευθεί πριν από λίγο καιρό, η δοκιμή είχε πετύχει να μειώσει τον κίνδυνο Covid-19 κατά 81,4% εντός ένα μήνα από τη λήψη του REGEN-COV.

Τα νέα αποτελέσματα που κυκλοφόρησαν σήμερα Δευτέρα περιγράφουν ανάλυση για τους επόμενους επτά μήνες, κατά τη διάρκεια των οποίων εμφανίστηκαν επιπλέον 45 συμπτωματικές λοιμώξεις. Κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου, το REGEN-COV συνέχισε να αποτρέπει τη μόλυνση, χωρίς να απαιτούνται πρόσθετες δόσεις.

Το κοκτέηλ μονοκλωνικών αντισωμάτων είναι διαθέσιμο με άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης στις ΗΠΑ για τη θεραπεία ασθενών που κινδυνεύουν να αναπτύξουν σοβαρά συμπτώματα και δεν νοσηλεύονται σε νοσοκομείο. Επιτρέπεται επίσης ως προληπτική θεραπεία για ορισμένα άτομα που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένα ή που είναι ανοσοκατεσταλμένα και έχουν γνωστή ή πιθανή έκθεση στον ιό.

Η εταιρεία ζήτησε από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ να επεκτείνει την έγκριση ώστε το φάρμακο να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πρόληψη λοιμώξεων, ακόμη και πριν εκτεθεί ένα άτομο. Οι μετοχές της σημειώνουν άνοδο 3,7% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street.

«Αυτά τα δεδομένα προστίθενται στον αυξανόμενο αριθμό στοιχείων που υποστηρίζουν τη χρήση του REGEN-COV για την πρόληψη του Covid-19 σε μη μολυσμένα άτομα, κάτι που μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για πολλούς ανοσοκατεσταλμένους ανθρώπους που δεν ανταποκρίνονται επαρκώς στα εμβόλια και παραμένουν «αιχμάλωτοι της πανδημίας», σημείωσε ο Γιώργος Γιανκόπουλος, πρόεδρος και επικεφαλής επιστημονικός υπεύθυνος της Regeneron.


Αν σου άρεσε κάνε