Γερμανία: «Μπλοκ» σε ανεμβολίαστους τα σουπερ μαρκετ του κρατιδίου της Έσσης

Γερμανία: «Μπλοκ» σε ανεμβολίαστους τα σουπερ μαρκετ του κρατιδίου της Έσσης

ΔΙΕΘΝΗ UPD 13:12 Δημιουργία 18/10/21, 13:01
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Στοπ» στους ανεμβολίαστους σε σούπερ μάρκετ βάζει το γερμανικό κρατίδιο της Έσσης, σύμφωνα με το γερμανικό Τύπο.

Τα σούπερ μάρκετ στη Φρανκφούρτη και τις γύρω περιοχές θα επιτρέπουν μόνο στους εμβολιασμένους κατά του κορωνοϊού και όσους έχουν αναρρώσει από τη νόσο Covid, να εισέλθουν στο κατάστημα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Berliner Zeitung», ο κανόνας «2G» τίθεται σε ισχύ επιτρέποντας την είσοδο μόνο σε εμβολιασμένους ή σε άτομα που έχουν αναρρώσει από τη νόσο Covid.

Όπως δήλωσε η κυβέρνηση της Έσσης, έλαβε την απόφαση να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα και να επιτρέψει στα καταστήματα να απαγορεύσουν την είσοδο στους μη εμβολιασμένους «κατόπιν αιτήματος του τομέα».

Η εφαρμογή του κανόνα 2G επιτρέπει στα καταστήματα να εγκαταλείψουν τους κανόνες για τη χρήση μάσκας και τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης αρκεί οι πελάτες να έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοιού ή να έχουν νοσήσει. «Αναμένουμε ότι ο κανόνας αυτός θα εφαρμοστεί μόνο για λίγες ημέρες», δήλωσε ο πρωθυπουργός της κρατιδίου της Έσσης, Φόλκερ Μπουφιέ .

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το σύστημα «2G» θεωρήθηκε αμφιλεγόμενο στη Γερμανία καθώς πολλοί πολίτες έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν προβάλλοντας το επιχείρημα ότι αποκλείει όλους όσοι δεν μπορούν να εμβολιαστούν (λόγω θρησκευτικής πίστης ή αλλεργιών κ.α) κι ότι διευρύνει το κοινωνικό χάσμα σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας της Covid.

Σε ότι αφορά τους τομείς φιλοξενίας και ψυχαγωγίας στη Γερμανία, αυτοί έχουν τηρήσει τον κανόνα 3G, ο οποίος επιτρέπει στους πολίτες να εισέρχονται στους εσωτερικούς χώρους εφόσον μπορούν να επιδείξουν αρνητικό τεστ Covid-19.

Καθώς πλησιάζει ο χειμώνας, οι γερμανικές αρχές προσπάθησαν να αυξήσουν την πίεση στους ανεμβολίαστους πολίτες καθιστώντας την πρόσβαση σε ορισμένα σημεία της δημόσιας ζωής πιο δύσκολη ή δαπανηρή.


Αν σου άρεσε κάνε