Mικρή άνοδος στη Wall Street

Mικρή άνοδος στη Wall Street

ΔΙΕΘΝΗ UPD 17:25 Δημιουργία 12/10/21, 17:22
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Να διακόψει το ήδη διήμερο πτωτικό σερί επιχειρεί σήμερα η Wall Street, παρά το γεγονός ότι βλέπει την απόδοση του 10ετούς ομολόγου να ανέρχεται στο 1,60%, αλλά και τις εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να αναφέρουν ότι ο ρυθμός της οικονομικής ανάπτυξης θα είναι χαμηλότερος του αναμενομένου.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει κέρδη 0,32% στις 34.607 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,26% στις 4.372 μονάδες και ο Nasdaq Composite ενισχύεται κατά 0,45% στις 14.551 μονάδες.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μείωσε τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη, εξαιτίας, όπως ανέφερε, των προκλήσεων στην αλυσίδα εφοδιασμού και την επίμονη εξάπλωση του Covid. «Βλέπουμε μεγάλες διαταραχές στην προσφορά σε όλο τον κόσμο, οι οποίες τροφοδοτούν τις πληθωριστικές πιέσεις. Αυτές οι πιέσεις είναι αρκετά υψηλές και η ανάληψη χρηματοοικονομικού κινδύνου αυξάνεται επίσης, γεγονός που θέτει έναν επιπλέον κίνδυνο για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας», δήλωσε η οικονομολόγος του ΔΝΤ, Gita Gopinath.

Επίσης, το ΔΝΤ ανέφερε ότι οι κεντρικές τράπεζες όπως η Federal Reserve θα πρέπει να είναι έτοιμες να συσφίξουν τη νομισματική πολιτική εάν ο πληθωρισμός συνεχίσει να είναι αυξημένος.

Στο μεταξύ, η JPMorgan και άλλες μεγάλες τράπεζες πρόκειται να ξεκινήσουν τις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων του τρίτου τριμήνου αργότερα αυτήν την εβδομάδα. Η αύξηση των κερδών αναμένεται να είναι της τάξεως περίπου του 30% σε ετήσια βάση αυτό το τρίμηνο μετά από επέκταση 96,3% το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με την Refinitiv.

Αν σου άρεσε κάνε