Υπέρ της συνέχισης των προσπαθειών για συνασπισμό Τζαμάικα τάσσεται ο επικεφαλής της ΚΟ του CDU

Υπέρ της συνέχισης των προσπαθειών για συνασπισμό Τζαμάικα τάσσεται ο επικεφαλής της ΚΟ του CDU

ΔΙΕΘΝΗ UPD 20:16 Δημιουργία 07/10/21, 20:12
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) Ραλφ Μπρίνκχαους τάχθηκε, όπως και ο Άρμιν Λάσετ, υπέρ του να παραμείνει το κόμμα έτοιμο να συνομιλήσει για πιθανή συγκυβέρνηση με τους Πράσινους και το Φιλελεύθερο κόμμα (FDP).

«Παρόλο που Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στη θέση του θεατή, ένας συνασπισμός με επικεφαλής το CDU/CSU παραμένει δυνατός», είπε ο Μπρίνκχαους στη σημερινή τηλεδιάσκεψη του κόμματος σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa) τo οποίο επικαλείται συμμετέχοντες.

Ο Μπρίνκχαους φέρεται επίσης ότι είπε: «Η πόρτα για τον σχηματισμό κυβέρνησης Τζαμάικα δεν είναι εντελώς κλειστή. Και δεν πρέπει να την κλείσουμε. Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών μεταξύ των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών και του FDP το βράδυ της Κυριακής, υπήρχαν πολύ, πολύ μεγάλες συγκλίσεις και λίγες αποκλίσεις οι οποίες θα μπορούσαν εύκολα να υπερκεραστούν. Ένας δεύτερος γύρος συνομιλιών ή παράλληλες συνομιλίες θα ήταν σημαντικές, διαφορετικά το FDP θα μπορούσε να έχει θεωρήσει ότι δεν το θέλαμε. Με το FDP όμως υπάρχουν σχεδόν σε όλα τα θέματα επικαλύψεις εκτός από τον κοινωνικό τομέα»,πρόσθεσε.

Επίσης, ο γενικός γραμματέας της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) της Βαυαρίας Αλεξάντερ Ντόμπριντ είπε ότι «το CDU/CSU ήθελε να δώσει στους Πράσινους κίνητρα για μια συμμαχία Τζαμάικα. Όσον αφορά την προστασία του κλίματος, ήμασταν καλά προετοιμασμένοι και δείξαμε την μέγιστη ευελιξία. Οι Πράσινοι όμως επέδειξαν μεγάλη επιφυλακτικότητα απέναντι στο CDU/CSU. Οι Πράσινοι έχουν θεμελιωδώς διαφορετική κατανόηση των θεμάτων του ισοσκελισμένου προϋπολογισμού και του Συμφώνου Σταθερότητας. Επίσης δεν υπήρξε καμία αντίδραση εκ μέρους τους στην πρόταση για συνέχιση των διαπραγματεύσεων, ακόμη και ως γύρος των τριών, δηλαδή και με την συμμετοχή των Φιλελευθέρων (FDP)», τόνισε.

Αν σου άρεσε κάνε