ΗΠΑ: 7 στους 10 γονείς θα παραιτηθούν, αν επιστρέψει η τηλεκπαίδευση

ΗΠΑ: 7 στους 10 γονείς θα παραιτηθούν, αν επιστρέψει η τηλεκπαίδευση

ΔΙΕΘΝΗ UPD 12:17 Δημιουργία 17/09/21, 12:10
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Πάνω από 18 μήνες μετά την πανδημία, οι εργαζόμενοι γονείς στις ΗΠΑ ανησυχούν περισσότερο από ποτέ για τη διασφάλιση της φροντίδας των παιδιών και τον αντίκτυπο που θα έχουν οι αναπόφευκτες σχολικές διαταραχές στη δουλειά τους, όπως δείχνει έρευνα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, περίπου τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι το σχολείο των παιδιών τους θα κλείσει προσωρινά ή θα επιστρέψει στην εξ αποστάσεως μάθηση κάποια στιγμή φέτος - η έρευνα έγινε σε 1.000 εργαζόμενους γονείς τον Αύγουστο.

Εάν η αβεβαιότητα για τη φροντίδα των παιδιών και τη σχολική εκπαίδευση συνεχιστεί έως το 2022, θα μπορούσε να οδηγήσει σχεδόν 7 στους 10 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τη δουλειά τους, σύμφωνα με την έρευνα.

Η χρονιά 2021-2022 είναι αγχωτική για τους γονείς καθώς η Covid και η παραλλαγή Δέλτα συνεχίζει να εξαπλώνεται.

Καθώς η φροντίδα των παιδιών έχει γίνει πιο δύσκολη, περίπου οι μισοί από τους ερωτηθέντες δήλωσαν ότι θα πρέπει να βοηθήσουν τα παιδιά τους με τις σχολικές εργασίες τους την ώρα που και οι ίδιοι εργάζονται ή να πάρουν άδεια για να το κάνουν. Οι γυναίκες είναι 57% πιο πιθανό σε σχέση με τους άνδρες να πουν ότι πρέπει να πάρουν άδεια.

Αν σου άρεσε κάνε