Χάος στο αεροδρόμιο στην Καμπούλ μετά τη διπλή έκρηξη - Χτύπημα του ISIS «βλέπουν» οι Αμερικανοί

Χάος στο αεροδρόμιο στην Καμπούλ μετά τη διπλή έκρηξη - Χτύπημα του ISIS «βλέπουν» οι Αμερικανοί

ΔΙΕΘΝΗ UPD 19:20 Δημιουργία 26/08/21, 18:58
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Το απόλυτο χάος επικρατεί στο αεροδρόμιο της Καμπούλ μετά την διπλή έκρηξη, που έχει ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 13 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και παιδιά, να σκοτωθούν, ενώ πολλοί φρουροί των Ταλιμπάν τραυματίστηκαν.

Να σημειωθεί ότι Αμερικανικός αξιωματούχος έκανε λόγο για επίθεση αυτοκτονίας.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από τις υπηρεσίες Υγείας του Αφγανιστάν, από τις εκρήξεις τραυματίστηκαν περισσότεροι από 60 άνθρωποι.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες του Reuters αναφέρουν ότι έξι άνθρωποι πέθαναν την ώρα που μεταφέρονταν σε νοσοκομεία της Καμπούλ

Αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε ότι μεταξύ των τραυματιών είναι και τρεις Αμερικανοί στρατιώτες, ο ένας σε κρίσιμη κατάσταση.

Το ISIS πίσω από την επίθεση

Στο μεταξύ, το Politico επικαλούμενο Αμερικανό αξιωματούχο και ένα άλλο πρόσωπο με γνώση της κατάστασης, υποστηρίζει ότι ένας βομβιστής αυτοκτονίας του Ισλαμικού Κράτους ευθύνεται για την έκρηξη που σημειώθηκε έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή, η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στην Πύλη Άμπεϊ, τη μία από τις τρεις προσβάσεις στο αεροδρόμιο, όπου τις τελευταίες ημέρες συνωστίζονται χιλιάδες Αφγανοί, ελπίζοντας ότι θα καταφέρουν να φύγουν από τη χώρα που πλέον ελέγχεται από τους Ταλιμπάν.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι δήλωσε ότι η έκρηξη ήταν μέρος μιας πολύπλοκης επίθεσης με αποτέλεσμα να υπάρξουν θύματα, συμπληρώνοντας ότι σημειώθηκε τουλάχιστον μία ακόμη έκρηξη στο ξενοδοχείο Μπάρον ή κοντά σε αυτό, στην πύλη.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η έκρηξη στην Πύλη Αμπέι ήταν μέρος μιας πολύπλοκης επίθεσης που είχε ως αποτέλεσμα έναν αριθμό θυμάτων Αμερικανών και αμάχων», έγραψε ο Κίρμπι σε ανάρτηση στο Twitter.

Το Fox μετέδωσε ότι στο ξενοδοχείο αυτό συγκεντρώνονταν οι Αμερικανοί πολίτες που ανέμεναν τη σειρά τους για να απεγκλωβιστούν από το Αφγανιστάν. Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, παρέμεναν και πολλοί Βρετανοί που ανέμεναν να αποχωρήσουν από την Καμπούλ.

Ο ανταποκριτής του Al Jazeera στην Καμπούλ έκανε λόγο για χαοτικές σκηνές μετά την έκρηξη, με τους Ταλιμπάν να ανοίγουν πυρ στον αέρα και να χτυπάνε τους πάντες, ακόμα και τους δημοσιογράφους, προκειμένου να απομακρύνουν τον πλήθος.

Σημειώνεται ότι χιλιάδες Αφγανοί έχουν συγκεντρωθεί εδώ και μέρες στο αεροδρόμιο της Καμπούλ στην προσπάθεια τους να αποχωρήσουν από την χώρα.

Αν σου άρεσε κάνε