Δύο νεκροί από τις σφοδρές βροχοπτώσεις στο Βέλγιο και τη Γερμανία

Δύο νεκροί από τις σφοδρές βροχοπτώσεις στο Βέλγιο και τη Γερμανία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 21:46 Δημιουργία 14/07/21, 21:43
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σφοδρές βροχοπτώσεις πλήττουν την κεντρική Ευρώπη, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον δύο άνθρωποι, στη Γερμανία και το Βέλγιο.

Στη δυτική Γερμανία δέντρα ξεριζώθηκαν, δρόμοι πλημμύρισαν και οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες. Ένας πυροσβέστης πνίγηκε ενώ προσπαθούσε να βοηθήσει εγκλωβισμένους την Αλτόνα, στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία ενώ στη Σαξονία αγνοείται ένας άνδρας.

Σε πολλές περιοχές τα νερά έφτασαν σε ύψος ακόμη και το ένα μέτρο σε ορισμένους δρόμους. Υπόγεια πλημμύρισαν ενώ αναφέρθηκαν και ζημιές σε οίκους ευγηρίας.

Στο Χάγκεν, χείμαρροι υπερχείλισαν και τα νερά στο πέρασμά τους παρέσυραν «σωρούς μπάζων» με αποτέλεσμα να αποκλειστούν πολλοί δρόμοι.

Κοντά στο Ντίσελντορφ οι πυροσβέστες χρησιμοποίησαν βάρκες για να διασώσουν τρεις οδηγούς που είχαν εγκλωβιστεί μέσα στα αυτοκίνητά τους σε μια πλημμυρισμένη σήραγγα ενός αυτοκινητόδρομου.

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί επίσης τα γειτονικά κρατίδια του Σάαρ, της Ρηνανίας-Παλατινάτου καθώς και του Μεκλεμβούργου-Πομερανίας. Σφοδρές καταιγίδες, με ισχυρούς ανέμους και χαλάζι, αναμένεται να πλήξουν και την υπόλοιπη Γερμανία.

Στο Βέλγιο, ιδίως στη Βαλονία, πολλά ποτάμια υπερχείλισαν και πλημμύρισαν την πόλη Σπα. Εκατοντάδες κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, το πτώμα ενός άνδρα εντοπίστηκε στον ποταμό Μεύση, κοντά σε έναν υδατοφράκτη της κοινότητας Προφοντεβίλ. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο άνθρωπος αυτός παραμένουν αδιευκρίνιστες.

Η στάθμη του νερού έχει ανέβει ανησυχητικά στους παραπόταμους του Μεύση.

Στη Λιέγη, πολλοί οδικοί άξονες που κινούνται παράλληλα με τον ποταμό έχουν κλείσει για την κυκλοφορία. Ένα πολιτιστικό κέντρο ανέλαβε να φιλοξενήσει προσωρινά τους κατοίκους των παραποτάμιων περιοχών που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Εξάλλου, εκατοντάδες πρόσκοποι που έκαναν κάμπινγκ στη Βαλονία, απομακρύνθηκαν από την περιοχή, από χθες τη νύχτα. «Εκκενώνουμε τις κατασκηνώσεις τη μία μετά την άλλη», είπε η Κορίν Μιλέν, η δήμαρχος της πόλης Ροσφόρ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αν σου άρεσε κάνε