Τουρκικός Τύπος: «Η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε στρατιωτική βοήθεια προς την Ελλάδα»

Τουρκικός Τύπος: «Η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε στρατιωτική βοήθεια προς την Ελλάδα»

ΔΙΕΘΝΗ UPD 10:42 Δημιουργία 23/06/21, 10:17
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε στρατιωτική βοήθεια προς την Ελλάδα», είναι ο τίτλος άρθρου της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Γενί Ακίτ,

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, η Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, ενέκρινε νομοσχέδιο που προβλέπει στρατιωτικό εξοπλισμό και εκπαιδευτική βοήθεια στην Ελλάδα. Πλέον το νομοσχέδιο περνάει προς ψήφιση στην ολομέλεια του Σώματος της Γερουσίας και μετά την έγκρισή του θα κατατεθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων, για να καταλήξει προς υπογραφή στον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

«Το νομοσχέδιο επιτρέπει στις ΗΠΑ να διαθέτουν άμεσα δάνεια στην Ελλάδα για αγορές όπλων, ενώ δίνει το «πράσινο» φως για την απόκτηση αεροσκαφών F-35 Ελλάδας. Παράλληλα το νομοσχέδιο περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας διακοινοβουλευτικής ομάδας μεταξύ της Κύπρου, του Ισραήλ, της Ελλάδας και των ΗΠΑ», τονίζει το δημοσίευμα.

Το διακομματικό νομοσχέδιο που φέρει τις υπογραφές του προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, και του γερουσιαστή Μάρκο Ρούμπιο, επιχειρεί να κάνει το επόμενο βήμα για την περαιτέρω εμβάθυνση της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ της Ουάσιγκτον και της Αθήνας, και προκρίνει, μεταξύ άλλων, την πώληση στην Ελλάδα των μαχητικών αεροσκαφών F-35 που προορίζονταν για την Τουρκία, αλλά δεν παραδόθηκαν λόγω του αποκλεισμού της εξαιτίας της αγοράς του ρωσικού συστήματος S-400.

[Με πληροφορίες από το Πρώτο Θέμα]

Αν σου άρεσε κάνε