«Έπεσαν» μεγάλες ιστοσελίδες- Εκείνη του Λευκού Οίκου και του CNN μεταξύ άλλων

«Έπεσαν» μεγάλες ιστοσελίδες- Εκείνη του Λευκού Οίκου και του CNN μεταξύ άλλων

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:17 Δημιουργία 08/06/21, 14:10
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Έπεσαν» σήμερα το μεσημέρι κάποιες από τις πλέον δημοφιλείς ιστοσελίδες του πλανήτη, όπως εκείνη του Λευκού Οίκου, περίπου 13:00 ώρα Ελλάδας, ενώ κάτι αντίστοιχο συνέβη και με πολλές ειδησεογραφικές, γεγονός που οφείλεται σε πρόβλημα της αμερικανικής εταιρείας cloud computing, Fastly.

Η εταιρεία τόνισε ότι το πρόβλημα έχει εντοπιστεί και διορθώνεται.

Η Fastly ανακοίνωσε ότι ερευνά «τις ενδεχόμενες επιπτώσεις στην απόδοση με τις υπηρεσίες μας CDN», όπως αναφέρει στον ιστότοπό της.

Ωστόσο κάποιες ιστοσελίδες είναι εκ νέου προσβάσιμες έπειτα από νέες προσπάθειες σύνδεσης.

Ο ιστότοπος του Λευκού Οίκου ήταν επίσης εκτός λειτουργίας, ενώ αυτός της βρετανικής κυβέρνησης, gov.uk, εμφάνιζε "Error 503 Service Unavailable" περίπου στις 13:20 ώρα Ελλάδας.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι οι ιστοσελίδες πολλών μεγάλων ειδησεογραφικών μέσων ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων αυτές των εφημερίδων The Guardian, Financial Times, The New York Times, Le Monde, καθώς και του Bloomberg News, του CNN και του BBC έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας σε όλο τον πλανήτη.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TV2 της Δανίας επίσης ανακοίνωσε ότι έχει τεθεί εκτός λειτουργίας ο ιστότοπός του.

Εξάλλου ιστότοπος λιανικών αγορών της Amazon.com Inc φαίνεται επίσης ότι δεν λειτουργεί. Η Amazon δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχόλιο, αν και σύμφωνα με τον ιστότοπο Downdetector.com, περίπου 2.000 χρήστες της έχουν αναφέρει προβλήματα.

Εξάλλου και η πλατφόρμα Reddit είναι εκτός λειτουργίας, με σχεδόν 21.000 χρήστες του να αναφέρουν ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα με τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αν σου άρεσε κάνε