Facebook: Έρευνα από ΕΕ και Βρετανία για πιθανές παραβιάσεις

Facebook: Έρευνα από ΕΕ και Βρετανία για πιθανές παραβιάσεις

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:53 Δημιουργία 04/06/21, 14:12
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Έρευνα κατά του Facebook ξεκίνησαν οι αρχές της ΕΕ αλλά και της Μεγάλης Βρετανίας με σκοπό να διαπιστωθεί αν ο γίγαντας των μέσω κοινωνικής δικτύωσης παραβιάζει τους κανονισμούς υγειούς ανταγωνισμού μέσω της διαφημιστικής του υπηρεσίας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε εκπρόσωπος της σήμερα, ξεκινά επίσημη αντιμονοπωλιακή έρευνα για να εκτιμήσει εάν το Facebook παραβίασε τους κανόνες του «χρησιμοποιώντας διαφημιστικά δεδομένα που συλλέχθηκαν συγκεκριμένα από διαφημιζόμενους προκειμένου να τους ανταγωνιστεί σε αγορές όπου δραστηριοποιείται το Facebook».

Από την πλευρά της η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου προχώρησε σε παρόμοια δήλωση λέγοντας πως θα ερευνήσει αν ο τεχνολογικός γίγαντας κάνει κατάχρηση των δεδομένων που συλλέγει από διαφημίσεις.

Στο θέμα αναφέρθηκε και η επίτροπος Ανταγωνισμού της ΕΕ, Μαργκρέτε Βεστάγκερ, η οποία χαρακτηριστικά δήλωσε: «Το Facebook χρησιμοποιείται από σχεδόν 3 δισεκατομμύρια άτομα σε μηνιαία βάση και σχεδόν 7 εκατομμύρια επιχειρήσεις διαφημίζονται στο Facebook συνολικά. Το Facebook συλλέγει τεράστια πληθώρα δεδομένων σχετικά με τις δραστηριότητες των χρηστών του κοινωνικού του δικτύου και πέραν αυτών».

Αν σου άρεσε κάνε