Χάος στη διαχείριση της πανδημίας από τον Τραμπ αποκαλύπτουν τα e-mails του Φάουτσι

Χάος στη διαχείριση της πανδημίας από τον Τραμπ αποκαλύπτουν τα e-mails του Φάουτσι

ΔΙΕΘΝΗ UPD 18:51 Δημιουργία 01/06/21, 18:39
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Την ηλεκτρονική αλληλογραφία του δρ. Άντονι Φάουτσι δημοσιοποιεί η Washington Post κάνοντας παγκοσμίως αντιληπτό το χάος που επικρατούσε στη διαχείριση του πρώτου κύματος της πανδημίας από την κυβέρνηση Τραμπ.

«Λάμβανα κάθε είδους ερώτηση, κυρίως από άτομα που μπερδεύτηκαν λίγο με τα συγκεχυμένα μηνύματα που έβγαιναν από τον Λευκό Οίκο και ήθελαν να μάθουν τι πραγματικά συμβαίνει», είπε ο Φάουτσι σε πρόσφατη συνέντευξη του. «Έχω τη φήμη ότι ανταποκρίνομαι σε άτομα όταν ζητούν βοήθεια, ακόμη και αν χρειάζεται πολύς χρόνος. Είναι πολύ χρονοβόρο, αλλά το κάνω» είχε προσθέσει.

Τα emails που είδαν το φως αποδεικνύουν ότι ο Φάουτσι πράγματι προσπάθησε να απαντήσει σε πολλά ερωτήματα, πολλές φορές ακόμη και μετά τα μεσάνυχτα.

Την 1η Απριλίου του 2020, σύμφωνα με τα emails, ο Φάουτσι μίλησε τηλεφωνικά με τον Μπιλ Γκέιτς σχετικά με την παγκόσμια προσπάθεια εμβολιασμού. Ο επιδημιολόγος δήλωσε «ενθουσιασμένος μπροστά στην προοπτική να προχωρήσει μια συνεργατική προσέγγιση απέναντι στον κορωνοϊό», με τη συμμετοχή κρατικών οργανισμών υγείας και το Ίδρυμα των Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, όπως προκύπτει από τα γραφόμενα.

Ο ίδιος ο Γκέιτς άμεσα παρέπεμψε τη συζήτηση στον Εμόλιο Εμίνι, έναν κορυφαίο αξιωματούχο του Ιδρύματος, στον οποίο είχε ανατεθεί να συντονίσει το εγχείρημα των εμβολιασμών. Ο τελευταίος, στην επικοινωνία του με τον Φάουτσι, εξέφρασε ανησυχίες για την κατάσταση της υγείας του Αμερικανού επιστήμονα.

«Σε βλέπω καθημερινά στην τηλεόραση και παρότι εξακολουθείς να εκπέμπεις μεγάλη ενέργεια, ανησυχώ πραγματικά για σένα. Το έθνος και ο πλανήτης χρειάζονται τα ηγετικά σου χαρακτηριστικά», ανέφερε ο Εμίνι.

«Θα προσπαθήσω να παραμείνω εδώ για όσο μου είναι δυνατόν, δεδομένης της κατάστασης μου», απαντά ο Φάουτσι.

Σε μια συνέντευξή του, ο ίδιος είχε πει ότι είχε μια μακρά σχέση με τον Γκέιτς, το Ίδρυμα του οποίου επικεντρωνόταν στην παγκόσμια πρόσβαση στα εμβόλια, μεταξύ άλλων. Είχε πει ακόμη πως οι δύο τους συζητούσαν κάθε δύο εβδομάδες και παρέμεναν σε στενή επαφή για το πώς θα μπορούσαν να καταστήσουν προσιτά για όλο τον πλανήτη τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού.

Αν σου άρεσε κάνε