Βρετανία: «Ανυπακοή» αεροπορικών σε Τζόνσον - Κανονικά οι πτήσεις στις «πορτοκαλί» χώρες

Βρετανία: «Ανυπακοή» αεροπορικών σε Τζόνσον - Κανονικά οι πτήσεις στις «πορτοκαλί» χώρες

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:17 Δημιουργία 20/05/21, 15:01
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Μπορεί ο Μπόρις Τζόνσον, να «ζήτησε» από τους βρετανούς πολίτες να μην επισκεφθούν την Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες της «πορτοκαλί» ζώνης, ωστόσο οι αεροπορικές εταιρείες φαίνεται να τον ...παρακούν προγραμματίζοντας μάλιστα, επιπλέον δρομολόγια προς τις χώρες της Μεσογείου, προσφέροντας ιδιαίτερα φθηνά εισιτήρια.

Συγκεκριμένα, η Ryanair, η οποία ούτως ή άλλως προσφέρει τα φθηνότερα ναύλα στην αγορά, αποφάσισε να εκδόσει εισιτήρια αξίας μόλις 5 λιρών για διάφορους προορισμούς της Ελλάδας και της υπόλοιπης Ευρώπης. Τα φθηνά εισιτήρια αφορούν, ειδικότερα, την Αθήνα, την Κέρκυρα, τη Σαντορίνη, την Κεφαλονιά, καθώς και τη Βενετία, τη Ρώμη, τη Βαλένθια, τη Μαδρίτη, την Φρανκφούρτη, το Αμβούργο, τη Μαρσέιγ, τη Βαρκελώνη κ.ά.

H προσφορά της Ryanair θα τεθεί σε ισχύ για πτήσεις από την 1η Ιουνίου έως τις 30 Ιουνίου. Αξίζει να σημειωθεί, ότι με βάση την ισχύουσα οδηγία της βρετανικής κυβέρνησης, όσοι Βρετανοί επισκέπτονται την Ελλάδα, καλούνται να τεθούν σε 10ήμερη υποχρεωτική καραντίνα κατά την επιστροφή στη Βρετανία.

Η βρετανική αγορά αποτελεί τη δεύτερη σημαντικότερη -μετά τη Γερμανία- πηγή εισοδήματος για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς μόνο το 2019 η Ελλάδα προσέλκυσε 3,5 εκατ. Βρετανούς τουρίστες και 1 εκατ. το 2020, αποφέροντας έσοδα 2,5 δισ. και 749 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα.

Ωστόσο, η ενέργεια της Ryanair προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Βρετανού υπουργού Υγείας, Ματ Χάνκοκ, ο οποίος εξέφρασε ότι η εταιρεία προσφέρει φθηνά εισιτήρια σε μη-πράσινους προορισμούς, κάνοντας λόγο για μία «ανεύθυνη κίνηση».

Με πληροφορίες από το newmoney.gr

Αν σου άρεσε κάνε