Ισραήλ σε ΗΠΑ: Προειδοποίηση να μείνουν μακριά από τις συγκρούσεις σε Ιερουσαλήμ και Γάζα

Ισραήλ σε ΗΠΑ: Προειδοποίηση να μείνουν μακριά από τις συγκρούσεις σε Ιερουσαλήμ και Γάζα

ΔΙΕΘΝΗ UPD 20:33 Δημιουργία 10/05/21, 20:22
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Να μην επέμβουν στις εξελισσόμενες συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας, προειδοποίησε τις ΗΠΑ το Ισραήλ, μετά τις «σοβαρές ανησυχίες της κυβέρνησης Μπάιντεν για την κατάσταση στην περιοχή», οι οποίες εκφράστηκαν μέσω του συμβούλου εθνικής ασφαλείας Τζέικ Σάλιβαν, σε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ισραηλινό ομόλογό του.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, σηματοδοτεί την πρώτη φορά που η κυβέρνηση Μπάιντεν σταθμίζει τις ενέργειες του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη και την Ιερουσαλήμ, ανέφερε το Axios.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Λευκού Οίκου, ο Σάλιβαν εξέφρασε «σοβαρές ανησυχίες για την κατάσταση στην Ιερουσαλήμ, συμπεριλαμβανομένων των βίαιων συγκρούσεων στο Όρος του Ναού, κατά τις τελευταίες ημέρες του Ραμαζανιού».

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, ο Σάλιβαν και ο Μπεν Σαμπάτ «συμφώνησαν ότι η εκτόξευση πυραύλων από τη Γάζα προς το Ισραήλ είναι απαράδεκτη και πρέπει να καταδικαστεί». Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, πάντως, προειδοποίησε το Ισραήλ «να επιδείξει μέγιστο αυτοπεριορισμό και να σεβαστεί το δικαίωμα στην ελεύθερη ειρηνική συνάθροιση».

Όπως αναφέρουν Ισραηλινοί αξιωματούχοι στο Axios, η κυβέρνηση Μπάιντεν και η διεθνής κοινότητα πρέπει να διατηρήσουν τις απόστάσεις τους από τις καταστάσεις.

«Η διεθνής παρέμβαση είναι ανταμοιβή για τους Παλαιστίνιους ταραξίες και εκείνους που τους υποστηρίζουν, ζητώντας την άσκηση διεθνούς πίεσης στο Ισραήλ», δήλωσε ένας Ισραηλινός αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι το Ισραήλ χειρίζεται την κρίση «από μια θέση κυριαρχίας και ευθύνης ανεξάρτητα από τις προκλήσεις των Παλαιστινίων».

Αν σου άρεσε κάνε