Εμβόλιο Johnson & Johnson: Σήμερα οι πρώτες δόσεις στην Ε.Ε. - Πότε θα έρθει στην Ελλάδα

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Σήμερα οι πρώτες δόσεις στην Ε.Ε. - Πότε θα έρθει στην Ελλάδα

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:00 Δημιουργία 12/04/21, 15:24
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ξεκινάει σήμερα η διανομή του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ στην Ελλάδα, οι πρώτες δόσεις αναμένεται να φτάσουν την Τετάρτη.

Σύμφωνα με την επίσημη δήλωση της Επιτρόπου Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων Στέλλας Κυριακίδου, αυτή η εξέλιξη θα βοηθήσει στην επιτάχυνση των προγραμμάτων εμβολιασμού και η ΕΕ θα καταφέρει να πιάσει τον στόχο της να εμβολιάσει το 70% των ενηλίκων πολιτών μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

H Ε.Ε. αναμένει συνολικά 55 εκατομμύρια δόσεις του συγκεκριμένου εμβολίου ως τα τέλη Ιουνίου. Η Ελλάδα θα λάβει 1,3 εκατομμύρια από τις δόσεις αυτές – 960.000 εκ των οποίων αναμένονται τον Ιούνιο.

Το εμβόλιο της Johnson & Johnson εγκρίθηκε στις 11 Μαρτίου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κατόπιν σχετικής γνωμοδότησης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ). Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι πρώτες δόσεις (σχεδόν 4 εκατομμύρια) παραδόθηκαν ήδη από την 1η Μαρτίου.

Την Παρασκευή, ο EMA ανακοίνωσε ότι θα διερευνήσει την πιθανή σύνδεση τεσσάρων περιστατικών σπάνιων θρομβώσεων σε εμβολιασμένους με το συγκεκριμένο εμβόλιο, που χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία με αυτό της AstraZeneca.

Αν σου άρεσε κάνε