Νορβηγία: Πρόστιμο 2.000 ευρώ στην πρωθυπουργό της χώρας για διοργάνωση κορονοπάρτι

Νορβηγία: Πρόστιμο 2.000 ευρώ στην πρωθυπουργό της χώρας για διοργάνωση κορονοπάρτι

ΔΙΕΘΝΗ UPD 13:52 Δημιουργία 09/04/21, 13:38
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM
Πρόστιμο ύψους 1.974 ευρώ επιβλήθηκε στην πρωθυπουργό της Νορβηγίας Έμμα Σόλμπεργκ, για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων κατά του Covid-19, μετά από διοργάνωση κορονοπάρτι, για τα 60ά γενέθλιά της.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, οι συνθήκες της γενέθλιας σύναξης υπό κανονικές συνθήκες δεν θα οδηγούσαν απαραίτητα σε επιβολή προστίμου, ωστόσο οι απαιτήσεις από την πρωθυπουργό της χώρας θα πρέπει να είναι υψηλότερες.

«Μολονότι ο νόμος πρέπει να είναι ίδιος για όλους, δεν είμαστε όλοι ίδιοι», υπογράμμισε ο Όλε Σέβερουντ, εκπρόσωπος της αστυνομίας στην νοτιοανατολική περιφέρεια του Όσλο.

H Έμμα Σόλμπεργκ, παραδέχθηκε πως παραβίασε τις οδηγίες για τα μέτρα περιορισμού και προστασίας έναντι του κορονοϊού, συμμετέχοντας σε οικογενειακή σύναξη σε χειμερινό θέρετρο τον Φεβρουάριο, καθώς στο πάρτι, συμμετείχαν περισσότερα άτομα απ'το επιτρεπτό.

Η Νορβηγία έχει σχετικά χαμηλούς αριθμούς κρουσμάτων και θανάτων από την Covid-19, ενώ σχεδιάζει να αρχίσει να αίρει το σκληρό της lockdown από το δεύτερο 15ήμερο του Μαΐου.

Αν σου άρεσε κάνε