Παραίτηση ΥΠΕΞ Βραζιλίας: Απέτυχε να εξασφαλίσει πρόσθετες προμήθειες εμβολίων

Παραίτηση ΥΠΕΞ Βραζιλίας: Απέτυχε να εξασφαλίσει πρόσθετες προμήθειες εμβολίων

ΔΙΕΘΝΗ UPD 21:23 Δημιουργία 29/03/21, 21:08
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Εξωτερικών της Βραζιλίας Ερνέστο Αραούχο μετά την εντεινόμενη κριτική για την αποτυχία του να εξασφαλίσει πρόσθετες προμήθειες εμβολίων από το Πεκίνο και την Ουάσινγκτον.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο, ωστόσο η αποχώρηση του πιστού συμμάχου του Ζαΐχ Μπολσονάρου, αποτελεί πλήγμα για τον πρόεδρο.

Το τελευταίο διάστημα, ο Αραούχο είχε προκαλέσει εκνευρισμό σε κορυφαία στελέχη της Βουλής και πολλοί ζητούσαν ανοιχτά την παραίτησή του, ενώ είχαν εξαγριωθεί από την κριτική που ασκούσε επί καιρό ενάντια στον κορυφαίο εμπορικό εταίρο της χώρας, την Κίνα, μια υπερδύναμη που παράγει εμβόλια.

Παράλληλα, η εκτίμηση που έτρεφε ο διπλωμάτης προς τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θεωρήθηκε επίσης εμπόδιο για να πείσει την νυν αμερικανική κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν να ελευθερώσει προμήθειες αμερικανικών εμβολίων για τη Βραζιλία.

Η είδηση για την αποχώρηση του Αραούχο από το βραζιλιάνικο ΥΠΕΞ δημοσιεύτηκε αρχικά στη βραζιλιάνικη εφημερίδα O Globo. Η πηγή που το επιβεβαίωσε ζήτησε να κρατήσει την ανωνυμία της.

Αν σου άρεσε κάνε