Άλμπερτ Μπουρλά: Ζήτημα εβδομάδων ο εμβολιασμός στις ηλικίες 12-16 ετών

Άλμπερτ Μπουρλά: Ζήτημα εβδομάδων ο εμβολιασμός στις ηλικίες 12-16 ετών

ΔΙΕΘΝΗ UPD 18:10 Δημιουργία 12/03/21, 17:47
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στην ηλικιακή ομάδα 12-16 θα αρχίσει να χορηγείται εντός των επόμενων εβδομάδων -και εφόσον λάβει έγκριση από τις αρμόδιες Αρχές, το εμβόλιο κατά του Covid-19, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο CEO της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά στην ισραηλινή τηλεόραση.

Ο κ. Μπουρλά συμπλήρωσε πως μόλις ληφθεί η έγκριση από τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων, ο εμβολιασμός των παιδιών κάτω των 16 ετών θα ξεκινήσει άμεσα ενώ ενώ τα μικρότερα παιδιά θα εμβολιαστούν έως το τέλος του έτους.

Διευκρίνισε επίσης στο ισραηλινό κανάλι «Channel 12» ότι, κατά τη γνώμη του, είναι «ζήτημα εβδομάδων» να χορηγηθεί το εμβόλιο σε παιδιά ηλικίας 12 έως 16 ετών.

Να σημειωθεί ότι, πριν από λίγα 24ωρα, άρθρο της εφημερίδας «Guardian», ότι, σε 600 παιδιά στο Ισραήλ που χορηγήθηκε το εμβόλιο των Pfizer/BionTech, αποδείχθηκε ασφαλές καθώς δεν παρουσιάστηκαν σοβαρές παρενέργειες.

«Εκατοντάδες παιδιά, ηλικίας μεταξύ 12 και 16 ετών που έλαβαν το εμβόλιο των Pfizer/BioNtech στο Ισραήλ δεν παρουσίασαν σοβαρές παρενέργειες», είχε δηλώσει την Δευτέρα υψηλόβαθμος Ισραηλινός αξιωματούχος στη βρετανική εφημερίδα Guardian.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αμερικανικός φαρμακευτικός κολοσσός «Pfizer» έχει ξεκινήσει κλινική μελέτη σε παιδιά, ηλικίας 12 έως 15 ετών και αναμένει να ξεκινήσει μια άλλη, με τη συμμετοχή παιδιών ηλικίας από 5 έως 11 ετών, σχετικά με την ασφάλεια του εμβολίου.

«Ο Νετανιάχου μού τηλεφώνησε 30 φορές» , είπε στην ίδια τηλεοπτική συνέντευξη ο Άλμπερτ Μπουρλά, επικροτώντας την επιμονή του Ισραηλινού πρωθυπουργού να κλείσει τη συμφωνία για την προμήθεια των εμβολίων κατά της νόσου Covid-19, λίγες ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές στο Ισραήλ.

Αν σου άρεσε κάνε