Ισραήλ: Ασφαλές το εμβόλιο Pfizer και για τα παιδιά

Ισραήλ: Ασφαλές το εμβόλιο Pfizer και για τα παιδιά

ΔΙΕΘΝΗ UPD 17:20 Δημιουργία 10/03/21, 17:06
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ασφαλές και για τα παιδιά, φαίνεται να είναι το εμβόλιο των Pfizer/BionTech, καθώς το σκεύασμα χορηγήθηκε ήδη σε 600 παιδιά στο Ισραήλ, χωρίς την παρουσία κάποιας σοβαρής παρενέργειας, γεγονός που ενθαρρύνει την επιστημονική κοινότητα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Guardian».


Ωστόσο στην κλινική έρευνα, δε συμμετείχαν παιδιά, που πάσχουν από κυστική ίνωση, πάθηση που τους πνεύμονες.

«Εκατοντάδες παιδιά, ηλικίας μεταξύ 12 και 16 ετών που έλαβαν το εμβόλιο των Pfizer / BioNtech στο Ισραήλ δεν παρουσίασαν σοβαρές παρενέργειες», υποστηρίζει υψηλόβαθμος Ισραηλινός αξιωματούχος στη βρετανική εφημερίδα Guardian.


Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ έχει συστήσει τον εμβολιασμό ορισμένων εφήβων εφόσον πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα που τους καθιστούν ευεπίφορους στον κορωνοϊό.

«Έχουμε εμβολιάσει μέχρι στιγμής περίπου 600 παιδιά», δήλωσε ο Μποάζ Λεβ, επικεφαλής της ειδικής ομάδας για τα εμβόλια. «Δεν είδαμε σημαντικές παρενέργειες. Αυτό είναι ενθαρρυντικό.», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, ο αμερικανικός φαρμακευτικός κολοσσός «Pfizer» έχει ξεκινήσει κλινική μελέτη σε παιδιά, ηλικίας 12 έως 15 ετών και αναμένει να ξεκινήσει μια άλλη, με τη συμμετοχή παιδιών ηλικίας από 5 έως 11 ετών, σχετικά με την ασφάλεια του εμβολίου.

Αν σου άρεσε κάνε